Uriniranje tokom tuširanja je opcija koju ne treba da primenjujete. Na ovaj način povećavate rizik od infekcija, izazivate pojavu gljivica i kožna oboljenja na stopalima. Ipak, to nije sve. Lekari nas upozoravaju da mokrenjem pod tušem možete da postignete efekat da vam se češće ide u toalet.

"Ovom navikom uvežbavate bešiku da povezuje određene signale sa porivom za uriniranjem. U ovom slučaju, ako mokrimo pod tušem, zvuk tekuće vode ćemo povezivati sa pražnjenjem bešike. Za posledicu se javlja potreba i kada peremo sudove i slično", objasnila je doktorka Alisija Džefri Tomas i dodala:

"Ako mokrite pod tušem ili pustite vodu na slavini, stvarate asocijaciju u mozgu između zvuka tekuće vode i potrebe da idete u WC", rekla je dr Džefri Tomas i dodala da ova navika ljudima sa bilo kojom vrstom disfunkcije karličnog dna, može da doprinese curenju urina kad se javi potreba za toaletom.

Ispostavilo se da mokrenje pod tušem lošije utiče na žene, jer na taj način neće efikasno isprazniti bešiku. Prema rečima doktorke, žene ne mogu u potpunosti da opuste mišiće karlice kada uriniraju u stajaćem položaju, što dalje uzrokuje da se bešika prazni na mnogo nižim nivoima nego što je potrebno.

(MONDO)