Popularno nazvane "zvonarice" ili "zvoncare" ponovo su ugledala svetlost dana na ulicama. Farmerke sa širokim nogavicam i plitkim strukom ponovo su zaludele mnoge modne kuće, ali i poznate zvezde.

Dženifer Lopez se ne odvaja od njih i često je viđena sa dugačkim zvocarama i vrtoglavi štiklama. Idealne su sa niske žene, poput Lopezove, jer izdužuju liniju i ističu najuži deo figure - struk.

Osim Dženifer, nedavno ih je "prošetala" i najzgodnija žena sveta, glumica Margot Robi. Bez preteranog elastina, one savršeno padaju niz nogu, a ukoliko niste ljubitelj štikli, idealno pristaju i uz neke "džombaste" patike.

Margot Robi, Farmerke
Profimedia 

Osim džins "zvoncara", sezone proleće/leto 2023. godine obeležiće i pantalone sa džepovima i puno detalja, kao i dugačke (maksi). Kako je naš poznati modni dizajner, Bata Spasojević ranije govorio: "Žene u širokim pantalonama izgledaju mršavije, takođe su u njima i ženstvene".

A ako se pitate uz šta sve "zvoncare" mogu da se kombinuju - odgovor je uz apsolutno sve! Kratku majicu ili top, ukliko želite da istaknete stomak i struk i nešto urbaniji stil. Zatim, za nešto klasičniji i otmeniji izgled - bela košulja je pravi pogodak. Modni dizajneri ističu da u kombinaciji sa štiklicama, široki džins dodatno izdužuje liniju, dok će uz neku malu i minimalističku torbicu doći do izražaja.

Dženifer Lopez, farmerke
Profimedia 

 (MONDO)