Lubenica se uglavnom jede kao poslastica - umesto kolača nakon laganog letnjeg ručka. Međutim, ona je i odličan sastojak u koktelima. Evo jednog koji se lako pravi.
- Pola šolje kupina.
- Pola šolje malina.
- 5 manjih breskvi.
- Šaka borovnice.
- Lubenica srednje veličine.
- 3dl votke.
- 0,1 dl maraskina.
Lubenicu isecite do dve trećine, izvadite ’meso’ i koštice, ali ostavite sok koji je iscureo. Napunite je bobičastim voćem, kao i iseckanim i oljušćenim breskvama, a potom sipajte alkoholna pića.
Tako napunjenu lubenicu poklopite i vratite u frižider da se dobro ohladi.
Pijanu' lubenicu služite u visokim čašama sa jednom manjom kockom leda.
(MONDO)
- Pola šolje malina.
- 5 manjih breskvi.
- Šaka borovnice.
- Lubenica srednje veličine.
- 3dl votke.
- 0,1 dl maraskina.
Lubenicu isecite do dve trećine, izvadite ’meso’ i koštice, ali ostavite sok koji je iscureo. Napunite je bobičastim voćem, kao i iseckanim i oljušćenim breskvama, a potom sipajte alkoholna pića.
Tako napunjenu lubenicu poklopite i vratite u frižider da se dobro ohladi.
Pijanu' lubenicu služite u visokim čašama sa jednom manjom kockom leda.
(MONDO)