Jedna samoposluga na severu Londona nudi kupcima meso veverice, čime je izazvala gnev boraca za zaštitu životinja.
Gastronomija
"Za proizvodnju jedne tone govedine potrebno je 15 tona žitarica, dok se veverice hrane onim što nađu u prirodi i nema ih mnogo", kaže Tornton pokušavajući da ubedi protivnike u čemu su prednosti konzumiranja mesa veverice.
On objašnjava da je meso te životinjice uvrstio u ponudu samoposluge na zahtev pojedinih mušterija, a da nedeljno proda desetak veverica.
Međutim, udruženja za zaštitu životinja su neumoljiva. "On izvlači korist od varvarskog i bespotrebnog masakra", kaže osnivač udruženja za zaštitu životinja "Viva", Džulijet Gelejtli.
Meso veverice je nekada davno bilo uobičajeno u domovima Engleza. Interesovanje se ponovo javilo pre nekoliko godina, tako da se meso tog glodara našlo i u nekoliko mesara, ali i u jelovnicima restorana.
(MONDO)