Na tržištu kozmetike danas ima svega. Ispravljaju se bore, brišu podočnjaci, produžuju trepavice. I karmini su sve otporniji, sjajniji i lepši. U potrazi za nečim novim i atraktivnim, Belgijanci su osmislili čokoladni ruž.
Sav nakit koji se ovde može videti premazan je čokoladom i ima posebnu toplotnu zaštitu, što je naročito važno, ako se ima u vidu bi nakit moga da se istopi. Nakit koji je po svemu sudeći i "lep i ukusan" može da se nosi na temperaturi do 25 stepeni.
David van Turnhout dekoriše komade "čokoladnog nakita" dijamantima. Za ovu dekoraciju nije potrebno mnogo vremena, ali je svakako potrebno dosta novca. "Sve zavisi od dijamanta", kaže David van Turnhout, pa tako privezak sa srebrnom osnovom i "čokoladnim" dijamantom košta oko 4.000 evra.
Ipak, postavlja se pitanje: čokolada, dijamanti i žene - nije li to pomalo neka vrsta klišea?
"Ma nije ovo nikakav kliše, pre svega zato što smo ovu kombinaciju napravili po prvi put. Stvorili smo nešto sasvim novo", demantuju takve pretpostavke autori.
(MONDO)