Ako su vam dosadile knedle sa šljivama, probajte novi ukus jeseni za nadolazeće hladne dane.
Sastojci:
500 grama šljiva kojima su izvađene koštice
200 grama oljuštenih lešnika
200 grama putera
200 grama prah šećera
Četiri jaja
200 grama brašna
Tri kašičice praška za pecivo
Dve kašike smeđeg šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Kalup za pečenje kolača željenog oblika obložite papirom za pečenje. Lešnike kratko propecite, odvojite tri kašike za dekoraciju, a ostale sameljite u blenderu.
Pola šljiva grubo iseckajte na komadiće, a ostatak isecite na polovine za dekoraciju.
U činiji mešajte puter i šećer dok ne dobijete glatku masu. Polako umešajte umućena jaja, a zatim brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte mlevene lešnike i komadiće šljiva.
Dobijeno testo sipajte u posudu za pečenje, i odozgo poređajte polovine šljiva. Tri kašike lešnika pomešajte sa smeđim šećerom, i pospite preko kolača.
Pecite u rerni 40-45 minuta, i obavezno ostavite da se hladi najmanje 15 minuta pre nego što kolač izvadite iz kalupa.
U "letnjoj" verziji ovog kolača, šljive možete zameniti kajsijama ili breskvama.
(MONDO)
500 grama šljiva kojima su izvađene koštice
200 grama oljuštenih lešnika
200 grama putera
200 grama prah šećera
Četiri jaja
200 grama brašna
Tri kašičice praška za pecivo
Dve kašike smeđeg šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Kalup za pečenje kolača željenog oblika obložite papirom za pečenje. Lešnike kratko propecite, odvojite tri kašike za dekoraciju, a ostale sameljite u blenderu.
Pola šljiva grubo iseckajte na komadiće, a ostatak isecite na polovine za dekoraciju.
U činiji mešajte puter i šećer dok ne dobijete glatku masu. Polako umešajte umućena jaja, a zatim brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte mlevene lešnike i komadiće šljiva.
Dobijeno testo sipajte u posudu za pečenje, i odozgo poređajte polovine šljiva. Tri kašike lešnika pomešajte sa smeđim šećerom, i pospite preko kolača.
Pecite u rerni 40-45 minuta, i obavezno ostavite da se hladi najmanje 15 minuta pre nego što kolač izvadite iz kalupa.
U "letnjoj" verziji ovog kolača, šljive možete zameniti kajsijama ili breskvama.
(MONDO)