Bundeva je i zdrava i ukusna. Može se pripremati na razne načine, kao slano ili slatko jelo, a evo kako je sprema glumica Tanja Bošković.
Gastronomija
Stavite je zatim u rernu na sto pedeset stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori.
Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi.
Na kilo seckanog luka, u šerpu u koju ste prosuli jednu čašu rakije (najviše volim kajsijevaču jer me podseća na zaljubljivanje), bacite kilogram bifteka iseckanog na kockice.
Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti (sad odajem tajnu) jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkajte najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vreme nalivajte vinom.
Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na sto pedeset stepeni dobra dva sata.
Gosti, verujte mi, pojedu i šerpu! Popiju merlot. Do poslednje kapi vina.
A šerpa, šerpa je bundeva. Ako se prejedete, a to se uglavnom dešava, igrajte fokstrof ili domaći moravac.
(MONDO/“Kuvari glumci“ Milana D. Špičeka)