Sa hladnim danima dolazi i vreme za jaču hranu, bogatijeg ukusa i mirisa.
Sastojci:
1,5 kg krompira srednje veličine
500 grama suve slanine ili drugog suvog mesa
Dve glavice crvenog luka
Šest čenova belog luka
150 ml pavlake za kuvanje
50 grama parmezana
Kašika maslinovog ulja
Sveža žalfija
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Krompir temeljno operite, ali ga nemojte ljuštiti, i isecite ga uzduž na četvrtine. Crveni luk očistite i isecite na režnjeve, a beli smrvite. Slaninu ili suvo meso iseckajte na kockice. U dublji pleh naređajte krompir, luk i slaninu, i prelijte pavlakom. Pospite solju i biberom po želji, dodajte narendani parmezan i listove žalfije. Dobro promešajte, kako bi se svi sastojci ravnomerno rasporedili. Pokrijte pleh folijom i pecite oko 45 minuta, zatim skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok krompir ne dobije zlatnu koricu.
(MONDO)
1,5 kg krompira srednje veličine
500 grama suve slanine ili drugog suvog mesa
Dve glavice crvenog luka
Šest čenova belog luka
150 ml pavlake za kuvanje
50 grama parmezana
Kašika maslinovog ulja
Sveža žalfija
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Krompir temeljno operite, ali ga nemojte ljuštiti, i isecite ga uzduž na četvrtine. Crveni luk očistite i isecite na režnjeve, a beli smrvite. Slaninu ili suvo meso iseckajte na kockice. U dublji pleh naređajte krompir, luk i slaninu, i prelijte pavlakom. Pospite solju i biberom po želji, dodajte narendani parmezan i listove žalfije. Dobro promešajte, kako bi se svi sastojci ravnomerno rasporedili. Pokrijte pleh folijom i pecite oko 45 minuta, zatim skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok krompir ne dobije zlatnu koricu.
(MONDO)