Potrebno je manje od pola sata za pripremu ukusne i aromatične varijacije na "temu" obične zeljanice.
Sastojci:
270 grama kora za pitu
400 grama spanaća
300 grama fete
Pet jaja
50 grama čedara ili drugog sira bogate arome
Jedan limun
Puter
Biber
Origano
Muskatni oraščić
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudi umutite jaja, i dodajte izmrvljenu fetu i narendani mirisni sir. Dodajte koru limuna, i začinite biberom i origanom po želji. U tiganju zagrejte malo putera sa maslinovim uljem, i propržite spanać.
Odaberite pleh srednje veličine, i obložite ga papirom za pečenje. Stavite četiri kore, tako da se "prelivaju" preko ivica pleha i mogu da se saviju tako da pokriju pitu nakon stavljanja fila. Kore poprskajte maslinovim uljem, solju i biberom. Ponovite ovakvo ređanje dok ne utrošite sve kore. Preko njih stavite spanać i mešavinu jaja i fete, i pažljivo ravnomerno rasporedite. Presavijte višak kora, i pokrijte fil kao da pakujete nešto. U zagrejanoj rerni pecite 20-30 minuta, i poslužite toplo uz salatu od paradajza.
(MONDO)
270 grama kora za pitu
400 grama spanaća
300 grama fete
Pet jaja
50 grama čedara ili drugog sira bogate arome
Jedan limun
Puter
Biber
Origano
Muskatni oraščić
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudi umutite jaja, i dodajte izmrvljenu fetu i narendani mirisni sir. Dodajte koru limuna, i začinite biberom i origanom po želji. U tiganju zagrejte malo putera sa maslinovim uljem, i propržite spanać.
Odaberite pleh srednje veličine, i obložite ga papirom za pečenje. Stavite četiri kore, tako da se "prelivaju" preko ivica pleha i mogu da se saviju tako da pokriju pitu nakon stavljanja fila. Kore poprskajte maslinovim uljem, solju i biberom. Ponovite ovakvo ređanje dok ne utrošite sve kore. Preko njih stavite spanać i mešavinu jaja i fete, i pažljivo ravnomerno rasporedite. Presavijte višak kora, i pokrijte fil kao da pakujete nešto. U zagrejanoj rerni pecite 20-30 minuta, i poslužite toplo uz salatu od paradajza.
(MONDO)