Ukoliko planirate da osvežite svoje kupatilo ili ste u procesu renoviranja, nekoliko trikova će vam pomoći u tome. Za mnoge oaza mira u kući, kupatilo bi trebalo da bude pre svega čisto, uredno i funkcionalno. Dizajneri enterijera za "Homes and gardens“" otkrivaju nekoliko saveta kako da svoje kupatilo učinite udobnim i modernim.

Osvetljnje

Na prvom mestu veliku ulogu u vašem kupatilu "igra" osvetljenje. Koristite zidno svetlo s obe strane ogledala. Helen Pet, dizajnerka enterijera, predlaže niske viseće lustere za kupatilo kako biste dodali element luksuza. Za kupatila s niskim plafonima, predlaže lustere s kraćim lancem ili držačem.

Zanimljivi komadi

To što je kupatilo u pitanju, a ne dnevna soba, ne mora da znači da ono ne mora da ima zanimljive detalje. Perivi tepih, umetničko delo ili komadi od prirodnog drveta samo se neki od detalja koji će učinit vaše kupatilo manje dosadnim. U to spadaju i biljke koje će prostoru dati svežinu i zanimljiv izgled.

kupatilo
Youtube/ RunmanReCords Design/Screenshot 

Tapete

Iako tapete uobičajeno ne povezujemo s kupatilima, one u njima mogu super da se uklope. Štaviše, mala kupatila su idealna za tapete s šarama koje se možda ne bi tako dobro uklapale u ostatak vašeg doma. U farbarama i radnjama za uređivanje doma možete da pronađete samolepljive tapete koje pranjaju na pločice.

Kako moderno da renovirate kupatilo
Profimedia 

Sanitarija

Ako želite da osvežite svoje kupatilo, razmislite o ugradnim elementima za dašak luksuza. Skriven lavabo i kotlići vrlo su popularni, a skrivanjem elemenata prostoru dajete moderniji i fukncionalniji izgled.

BONUS VIDEO:

Ideje za uređenje kupatila TikTok/ whataboutdesign

 (MONDO/T.B.)