Agencija za investicije i stanovanje u saradnji sa Urbanističkim zavodom, raspisala je otvoreni međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje "Beton hala centra", koji će se nalaziti na prostoru između Savskog pristaništa i Kalemegdanskog parka. Konkurs je zvanično otvoren 18. februara, a krajni rok za predaju radova je 28. april 2011. godine, prenosi portal Beobuild.

Cilj konkursa je da se pronađe arhitektnonsko rešenje, koje bi kroz svoj izraz najbolje istaklo razvojne mogućnosti savskog priobalja. Pravo učešća na konkursu imaju arhitekti koji poseduju licencu, ovlašćenje, registraciju ili autorizaciju stručnog tela svoje zemlje i arhitektonski timovi sa najmanje jednim licenciranim, ovlašćenim,registrovanim ili autorizovanim arhitektom koji će biti vođa tima. Žiri će 9. maja dati svoje konačne ocene, a 13. maja će i javno biti proglašen pobednik ovog konkursa. Pripremljena je novčana nagrada za prva tri rangirana projekta u iznosima od 30.000, 20.000 i 10.000 evra, a biće otkupljena još dva rešenja u vrednosti od 5.000 evra.

Međunarodni žiri koji će odlučiti o pobedniku čine Hosep Asebiljo, arhitekta iz Barselone, Kurt Puchinger, arhitekta iz Beča, Darko Radović, arhitekta koji radi u Tokiju, brazilski arhitekta Roberto Simon, Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, Vladimir Lojanica i Milica Grozdanić, arhitekte iz Beograda.

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail info@betonhala.com ili posetite sajt Beton hale.

(MONDO)