Da hrana može da bude umetničko delo koje je poslastica ne samo za čula ukusa i mirisa, već i čulo vida imali su priliku da se uvere i posetioci II Balkanskog kulinarskog kupa.

Jedan od najvećih svetskih majstora u umetničkom rezbarenju voća i povrća i pobednik na takmičenju u Luksemburgu 2010 u svojoj kategoriji, Anastasija Korsakova obradovala je domaću publiku pokaznom radionicom. Ruskinja je publici predstavila karving na krastavcu, lubenici, šargarepi, jabuci...

Za ovaj umetnički rad Korsakova koristi posebnu vrstu noževa. Svojom prezentacijom pokazala je da s pravom nosi 14 svetskih priznanja, od toga šest zlatnih medalja.

Obuku je završila u Moskovskoj akademiji karvinga kod tajlandskog majstora više kategorije Timtenga Pinmanija, a zatim se usavršavala u domovini karvinga na Tajlandu.



Pored figura od povrća i voća u "Impuls holu" je bila izložena i malo egzotičnija hrana. Posebnu pažnju je privukla kompozicija "Vreme", koja sadrži: mus od madagaskarskog graška na pitahiji od vanile, kuglice od pirinčanog brašna punjene crnim pirinčem, lignje na baby cvekli sa želeom od svežih začnina, želirana supa od morskih plodova sa šafranom, mus od narandže u praziluku punjen surinamijem, rolat od lososa i vijetnamskog soma, som sa norijem zavrnut u sveži krastavac.

(MONDO)