Trodnevna svetkovina reke, ribe, muzike, prijateljstva i dobrog raspoloženja koja se odvija u neposrednoj blizini Nebojša kule, počela je u petak spremanjem njoki sa plodovima mora u kazanu od 1.000 litara.

Ekipa žirija, restorana "Vodenica" i članovi Saveza kuvara mediteranskih i evropskih regija iz Splita, pripremali su obrok za 5.000 ljudi za koji je bilo utrošeno 200 kilograma morskih plodova i njoki, 100 litara vode, 70 litara pelata, 30 kilograma luka i sedam litara ulja.



A ko sprema najbolju riblju čorbu i kako to rade poznate ličnosti, saznajte u subotu. Istog dana biće održano i takmičenje "Ja sam mačo, ti si hot", nadmetanje u jedenju što ljuće čorbe.

Finalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe i paprikaša, u kome bi trebalo da učestvuju i kuvari iz Ukrajine, Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Republike, trebalo bi da počne u nedelju u 15 časova.

Više o programu "Fish festa" pročitajte OVDE.

(MONDO)