![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Voćni sok je proizvod dobijen mehaničkom preradom jedne ili više vrsta tehnološki zrelog, svežeg, ohlađenog ili zamrznutog voća.
To je nefermentisano voće koje može da fermentiše, a konzervisano isključivo fizičkim postupcima. Ukus, boja i aroma moraju da budu karakteristični za vrstu voća od koga je sok proizveden, kažu za "Potrošač" u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
Voćni nektar je proizvod koji se dobija dodavanjem vode i šećera, ili meda u voćni sok, voćnu kašu, koncentorvanu voćnu kašu ili mešavinu tih prozvoda, koji nije fermentisao, ali može da se fermentiše.
U proizvodnji voćnog nektara može da se doda voda tako da količina voćnog soka ili voćne kaše gotovog proizvoda izražena u procentima po zapremini gotovog proizvoda nije manja od određenih vrednosti.
U voćni nektar može da se doda šećer ili med do 20 odsto od ukupne mase gotovog proizvoda.
Pri proizvodnji voćnih nektara bez šećera ili voćnih nektara sa niskom energetskom vrednošći, šećeri mogu u potpunosti ili delimično da se zamene zaslađivačima čiji su kvalitet i uslovi upotrebe određeni Propisom o aditivima i njihovim mešavinama.
(MONDO)
To je nefermentisano voće koje može da fermentiše, a konzervisano isključivo fizičkim postupcima. Ukus, boja i aroma moraju da budu karakteristični za vrstu voća od koga je sok proizveden, kažu za "Potrošač" u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
Voćni nektar je proizvod koji se dobija dodavanjem vode i šećera, ili meda u voćni sok, voćnu kašu, koncentorvanu voćnu kašu ili mešavinu tih prozvoda, koji nije fermentisao, ali može da se fermentiše.
U proizvodnji voćnog nektara može da se doda voda tako da količina voćnog soka ili voćne kaše gotovog proizvoda izražena u procentima po zapremini gotovog proizvoda nije manja od određenih vrednosti.
U voćni nektar može da se doda šećer ili med do 20 odsto od ukupne mase gotovog proizvoda.
Pri proizvodnji voćnih nektara bez šećera ili voćnih nektara sa niskom energetskom vrednošći, šećeri mogu u potpunosti ili delimično da se zamene zaslađivačima čiji su kvalitet i uslovi upotrebe određeni Propisom o aditivima i njihovim mešavinama.
(MONDO)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja