
Spajajući svoja zanimljiva interesovanja Ijan Hačen je došao na ideju da stvori originalno vino koje će se razlikovati od dosadašnjeg koje je prodavao turistima prilikom posete astronomskog centra Tagua Tagua na 120 kilometara od glavnog grada Čilea.
On je tako u vino koje je bilo u drugoj fazi malolaktičke fermentacije dodao komad meteorita koji dolazi iz pojasa asteroida između Marsa i Jupitera starog 4,5 miljardi godina.
Prema rečima stručnjaka, ovaj meteorit je pre 6.000 godina pao u pustinju Atakma na severu Čilea, gde su smešteni najmoćniji teleskopi na svetu, a Hačen ga je pozajmio od jednog svog prijatelja, kolekcionara.
"Ideja zbog koje je meteorit umočen u vino jeste da svakom da šansu da dodirne nešto što dolazi iz svemira. Kad pijete vino, pijete elemente iz vremena rođenja Sunčevog sistema", objašnjava Hačen.
Prvih 15.000 boca čileanskog Kaberne Sovinjon vina obogaćenog ukusom kosmosa i nazvanog "Meteorito", već se prodaje širom sveta.
(Tanjug)
On je tako u vino koje je bilo u drugoj fazi malolaktičke fermentacije dodao komad meteorita koji dolazi iz pojasa asteroida između Marsa i Jupitera starog 4,5 miljardi godina.
Prema rečima stručnjaka, ovaj meteorit je pre 6.000 godina pao u pustinju Atakma na severu Čilea, gde su smešteni najmoćniji teleskopi na svetu, a Hačen ga je pozajmio od jednog svog prijatelja, kolekcionara.
"Ideja zbog koje je meteorit umočen u vino jeste da svakom da šansu da dodirne nešto što dolazi iz svemira. Kad pijete vino, pijete elemente iz vremena rođenja Sunčevog sistema", objašnjava Hačen.
Prvih 15.000 boca čileanskog Kaberne Sovinjon vina obogaćenog ukusom kosmosa i nazvanog "Meteorito", već se prodaje širom sveta.
(Tanjug)
Pridruži se MONDO zajednici.