
Dobrodošli u hram ljubitelja kakaoa - ekskluzivni klub Chocolate Munchers gde članovi dolaze da bi probali najnovija dostignuća i eksperimentalne kreacije francuskih majstora čokolade.
Za njih, čokolada nije samo grešno zadovoljstvo, već poslastica za telo i dušu.
"Klub zaista čini čuda za mene - za moj moral. Zadovoljstvo je videti sve ove ljude ovde koji probaju čokoladu. To je uvek nešto pozitivno i korisno", kaže Segolen Leroj iz kluba.
Pudinzi, musovi, keks, sladoled - postoji čokolada za svačiji ukus.
Osnovan pre 30 godina, klub sada broji 150 članova koji se okupljaju pet puta godišnje.
Ritual je uvek isti: nožem se oguli čokolada, proveri sastav, pažljivo proba, a potom tanjir počisti hlebom i vodom. Kao i kod dobrog vina, ukus bi trebalo da bude bogat i kompleksan.
"Postoje različiti kriterijumi kada je reč o ukusu, uživanju i teksturi. A tu je i miris. Postoje brojni znaci na osnovu kojih možete izabrati dobru crnu čokoladu", kaže Pjer Erme, poslastičar specijalizovan za čokoladu.
Kristijan Konstant, proizvođač čokolade, unuk je i sin proizvođača vina.
"Kao unuk i sin vinara za mene je vino uvek bila osnova mogu ukusa za čokoladu jer sam brzo shvatio da postoji dosta analogija između ta dva", rekao je on.
I pored ekskluzivnosti, članovi kluba ne moraju da budu stručnjaci. Najvažnije je da uživaju u udovoljavanju svojim čulima tako što će jesti što je moguće više dobre čokolade.
(Tanjug)
Za njih, čokolada nije samo grešno zadovoljstvo, već poslastica za telo i dušu.
"Klub zaista čini čuda za mene - za moj moral. Zadovoljstvo je videti sve ove ljude ovde koji probaju čokoladu. To je uvek nešto pozitivno i korisno", kaže Segolen Leroj iz kluba.
Pudinzi, musovi, keks, sladoled - postoji čokolada za svačiji ukus.
Osnovan pre 30 godina, klub sada broji 150 članova koji se okupljaju pet puta godišnje.
Ritual je uvek isti: nožem se oguli čokolada, proveri sastav, pažljivo proba, a potom tanjir počisti hlebom i vodom. Kao i kod dobrog vina, ukus bi trebalo da bude bogat i kompleksan.
"Postoje različiti kriterijumi kada je reč o ukusu, uživanju i teksturi. A tu je i miris. Postoje brojni znaci na osnovu kojih možete izabrati dobru crnu čokoladu", kaže Pjer Erme, poslastičar specijalizovan za čokoladu.
Kristijan Konstant, proizvođač čokolade, unuk je i sin proizvođača vina.
"Kao unuk i sin vinara za mene je vino uvek bila osnova mogu ukusa za čokoladu jer sam brzo shvatio da postoji dosta analogija između ta dva", rekao je on.
I pored ekskluzivnosti, članovi kluba ne moraju da budu stručnjaci. Najvažnije je da uživaju u udovoljavanju svojim čulima tako što će jesti što je moguće više dobre čokolade.
(Tanjug)
Pridruži se MONDO zajednici.