Frenk Laberi, iskusni vinar iz jedne ugledne francuske vinarije, odustao je od uobičajenog čuvanja vina i stvorio posebnu vinsku priču.

Neobični Laberi odlučio je da "baci" u more deset hiljada boca vina koje je napravio u svom podrumu. Umesto u tamu podrumskih prostorija, Frenk je vino "smestio" pet metara ispod površine mora u idealne uslove za čuvanje vinskih boca - bez kiseionika, uz adekvatnu temperaturu vode i izostanak sunčeve svetlosti.

Vino je pet godina "kuliralo" u morskim dubinama i oduševilo degustatore vrhunskim ukusom.

Zahvaljujući ovim rezultatom, Laberi je u saradnji sa svetskim proizvođačima vina krenuo u prave morske pohode i uskoro će omogućiti ljubiteljima vina da čuvaju omiljeno piće pod vodom ili da isprobaju nove ukuse koje će brojne vinarije čuvati u moru, piše "WN".

Naime, u planu je otvaranje podvodnog podruma koji nudi idealne uslove za čuvanje vina i neobično iskustvo za sve zaljubljenike u ovo piće.

(MONDO)