Špicaste sandale, krupan nakit, teget haljina na preklop, "ceger" torba... saznali smo na reviji Dragane Ognjenović.
Foto galeriju pogledajte OVDE.
Nakit koji ona opredlaže za ovu sezonu je upadljiv, krupan, u boji zlata i srebra, od poludragog kamenja ili drveta. Tako uz bež koktel haljinu klasičnog kroja, odlično idu krupne crne perle i nekoliko širokih narukvica od istog materijala i boje.
Obuća ima špicast vrha, tanku štiklu, ako je namenjena za veče i svečanije prilike, ili je u obliku klasičnih baletanki. Tašne su poput onih za šoping, sa kratkom drškom, od lana ili "prevrnute" kože.
Za poslovne prilike D.O. suknje su ravnog kroja ili lepršave, tek pokrivaju kolena, a pantalone prate liniju nogu. Haljine su na preklop, sa vezivanjem oko struka. Lepršave tunike/haljine su za dnevnu šetnju, ali i za opušteni večernji izlazak.
Košulje imaju sakriveno kopčanje, ili se vezuju kao kimono, sakoi su sa ili bez revera, sa malom "ruskom" kragnom.
Uživanje u reviji pod nazivom "Put kroz letnje ukuse", na kojoj je predstavljeno 37 modela, upotpunjeno je specijalitetima novog šefa kuhinje hotela "Hajat", Majkla Krejlinga.
On je u Beograd došao iz Londona, i osmislio je nov jelovnik sa receptima koji su već imali, kako kaže, veliki uspeh u prethodnim hotelima iz "Hajat" lanca, u kojima je radio.
"Novi jelovnik je u 'fjužn' stilu, a sastoji se od mediteranske kuhinje, začina i sastojaka dalekog istoka, što jelima daje dozu egzotike", rekao je Krejling koji planira da jelovnik menja četiri puta godišnje, u skladu sa godišnjim dobima.
Za proleće/leto 2013. Krejling preporučuje tunjevinu sa avokadom, teletinu u sosu od ananasa, vegetarijanske rolnice, čokoladni kolač sa jagodama i šlagom, krem brule...
(MONDO, D. T. Foto: Goran Sivački)