"Linija 'Simply d.o' je namenjena ženama koje su stalno u pokretu, često putuju i potrebna im je garderoba jednostavne, svedene forme, izrađena od najkvalitetnijih prirodnih materijala koji se lako pakuju i održavaju", objasnila je modna dizajnerka Dragana Ognjenović nakon predstavljanja kolekcije za ovu sezonu, u beogradskom hotelu Hajat.

Foto galeriju pogledajte OVDE.

Boje koje dominiraju u kolekciji su boje mora, peščane obale, neba i kamenja. "Te boje se ako kombinuju, a čine da u njima izgledate eleganto, ali i opušteno, kakvo je i leto samo po sebi", kaže Dragana.

Nakit koji ona opredlaže za ovu sezonu je upadljiv, krupan, u boji zlata i srebra, od poludragog kamenja ili drveta. Tako uz bež koktel haljinu klasičnog kroja, odlično idu krupne crne perle i nekoliko širokih narukvica od istog materijala i boje.



Obuća ima špicast vrha, tanku štiklu, ako je namenjena za veče i svečanije prilike, ili je u obliku klasičnih baletanki. Tašne su poput onih za šoping, sa kratkom drškom, od lana ili "prevrnute" kože.

Za poslovne prilike D.O. suknje su ravnog kroja ili lepršave, tek pokrivaju kolena, a pantalone prate liniju nogu. Haljine su na preklop, sa vezivanjem oko struka. Lepršave tunike/haljine su za dnevnu šetnju, ali i za opušteni večernji izlazak.

Košulje imaju sakriveno kopčanje, ili se vezuju kao kimono, sakoi su sa ili bez revera, sa malom "ruskom" kragnom.



Uživanje u reviji pod nazivom "Put kroz letnje ukuse", na kojoj je predstavljeno 37 modela, upotpunjeno je specijalitetima novog šefa kuhinje hotela "Hajat", Majkla Krejlinga.

On je u Beograd došao iz Londona, i osmislio je nov jelovnik sa receptima koji su već imali, kako kaže, veliki uspeh u prethodnim hotelima iz "Hajat" lanca, u kojima je radio.

"Novi jelovnik je u 'fjužn' stilu, a sastoji se od mediteranske kuhinje, začina i sastojaka dalekog istoka, što jelima daje dozu egzotike", rekao je Krejling koji planira da jelovnik menja četiri puta godišnje, u skladu sa godišnjim dobima.

Za proleće/leto 2013. Krejling preporučuje tunjevinu sa avokadom, teletinu u sosu od ananasa, vegetarijanske rolnice, čokoladni kolač sa jagodama i šlagom, krem brule...

(MONDO, D. T. Foto: Goran Sivački)