
"Linija 'Simply d.o' je namenjena ženama koje su stalno u pokretu, često putuju i potrebna im je garderoba jednostavne, svedene forme, izrađena od najkvalitetnijih prirodnih materijala koji se lako pakuju i održavaju", objasnila je modna dizajnerka Dragana Ognjenović nakon predstavljanja kolekcije za ovu sezonu, u beogradskom hotelu Hajat.
Foto galeriju pogledajte OVDE.
Foto galeriju pogledajte OVDE.
Boje koje dominiraju u kolekciji su boje mora, peščane obale, neba i kamenja. "Te boje se ako kombinuju, a čine da u njima izgledate eleganto, ali i opušteno, kakvo je i leto samo po sebi", kaže Dragana.
Nakit koji ona opredlaže za ovu sezonu je upadljiv, krupan, u boji zlata i srebra, od poludragog kamenja ili drveta. Tako uz bež koktel haljinu klasičnog kroja, odlično idu krupne crne perle i nekoliko širokih narukvica od istog materijala i boje.
Obuća ima špicast vrha, tanku štiklu, ako je namenjena za veče i svečanije prilike, ili je u obliku klasičnih baletanki. Tašne su poput onih za šoping, sa kratkom drškom, od lana ili "prevrnute" kože.
Nakit koji ona opredlaže za ovu sezonu je upadljiv, krupan, u boji zlata i srebra, od poludragog kamenja ili drveta. Tako uz bež koktel haljinu klasičnog kroja, odlično idu krupne crne perle i nekoliko širokih narukvica od istog materijala i boje.
Obuća ima špicast vrha, tanku štiklu, ako je namenjena za veče i svečanije prilike, ili je u obliku klasičnih baletanki. Tašne su poput onih za šoping, sa kratkom drškom, od lana ili "prevrnute" kože.
Za poslovne prilike D.O. suknje su ravnog kroja ili lepršave, tek pokrivaju kolena, a pantalone prate liniju nogu. Haljine su na preklop, sa vezivanjem oko struka. Lepršave tunike/haljine su za dnevnu šetnju, ali i za opušteni večernji izlazak.
Košulje imaju sakriveno kopčanje, ili se vezuju kao kimono, sakoi su sa ili bez revera, sa malom "ruskom" kragnom.
Uživanje u reviji pod nazivom "Put kroz letnje ukuse", na kojoj je predstavljeno 37 modela, upotpunjeno je specijalitetima novog šefa kuhinje hotela "Hajat", Majkla Krejlinga.
Košulje imaju sakriveno kopčanje, ili se vezuju kao kimono, sakoi su sa ili bez revera, sa malom "ruskom" kragnom.
Uživanje u reviji pod nazivom "Put kroz letnje ukuse", na kojoj je predstavljeno 37 modela, upotpunjeno je specijalitetima novog šefa kuhinje hotela "Hajat", Majkla Krejlinga.
On je u Beograd došao iz Londona, i osmislio je nov jelovnik sa receptima koji su već imali, kako kaže, veliki uspeh u prethodnim hotelima iz "Hajat" lanca, u kojima je radio.
"Novi jelovnik je u 'fjužn' stilu, a sastoji se od mediteranske kuhinje, začina i sastojaka dalekog istoka, što jelima daje dozu egzotike", rekao je Krejling koji planira da jelovnik menja četiri puta godišnje, u skladu sa godišnjim dobima.
Za proleće/leto 2013. Krejling preporučuje tunjevinu sa avokadom, teletinu u sosu od ananasa, vegetarijanske rolnice, čokoladni kolač sa jagodama i šlagom, krem brule...
(MONDO, D. T. Foto: Goran Sivački)
"Novi jelovnik je u 'fjužn' stilu, a sastoji se od mediteranske kuhinje, začina i sastojaka dalekog istoka, što jelima daje dozu egzotike", rekao je Krejling koji planira da jelovnik menja četiri puta godišnje, u skladu sa godišnjim dobima.
Za proleće/leto 2013. Krejling preporučuje tunjevinu sa avokadom, teletinu u sosu od ananasa, vegetarijanske rolnice, čokoladni kolač sa jagodama i šlagom, krem brule...
(MONDO, D. T. Foto: Goran Sivački)
Pridruži se MONDO zajednici.