Restoran brze srpske hrane "Čobanov odmor", drugi u lancu, otvoren je u četvrtak uveče u Bloku 30 u Novom Beogradu.

Vlasnik restorana Prvoslav Djuričić je rekao da je cilj ovog lanca restorana da tržištu Beograda ponudi kvalitetnu, autentičnu brzu hranu zapadne Srbije po pristupačnim cenama u isto tako prepoznatljivom ambijentu drvenih čobanskih koliba iz tog kraja.

Restoran nudi razne vrste tradicionalnih čobanskih lepinja sa kamakom i pršutom, sa duvan čvarcima, sudžukom i sirom, lepinje sa prasetinom i jagnjetinom, čobanski krompir, pihtije, jagnjeće i teleće čorbe, razne vrste salata i kolača, koji se služe u savremenoj ambalaži.

Podsetivši da je u pitanju zdrava hrana koja se priprema na isti način kao i pre 100 godina, Djuričić je rekao da su se na otvaranje drugog restorana odlučili posle uspeha koji je postigao prvi na Vračaru i da su ideju za osnivanje čitavog lanca dali su sami posetioci.

U planu je da se u Beogradu otvori pet takvih restorana, po jedan na Zlatiboru, Kopaoniku i Novom Sadu, a već su dobijene i neke ponude za otvaranje ovih restorana u inostranstvu.

Zamisao je da se lanac restorana "Čobanov odmor" narednih godina razvije kao dobro osmišljeni prepoznatljiv srpski brend, koji će na svoj način obogatiti srpsku turističku ponudu, a na proizvodnji zdrave hrane, za potrebe restorana, može da se zaposli veliki broj ljudi u zapadnoj Srbiji, kazao je Djuričić.

Prema njegovim rečima, u planu je da sledeći objekat bude izgradjen u centru Beograda, gde će sigurno skretati pažnju turista, ali je najveći problem odgovarajuća lokacija.

Drvena čobanska koliba u Novom Beogradu, ukrašena vencima belog luka i šišarkama, naslonjena na modernu betonsku višespratnicu, izazvala je veliko interesovanje stanara u susedstvu, a Djuričić očekuje da će ona postati "interesantna" i za brojne kompanije koje se doseljavaju u taj deo grada.

(Tanjug)