"To je najskuplji jasmin na svetu. Ima sladunjav miris, manje agresivan i mekši od egzotičnog jasmina. Parfem bi bio potpuno drugačiji da se cveće uzgaja na bilo kojoj drugoj lokalciji", kaže za "Independent" Žozef Mil.

Jasmin za ovaj čuveni parfem bere se ručno, a porodica Mil svake godine u vreme berbe, koja traje od avgusta do novembra, zaposli najmanje 70 ljudi za taj posao.

Ubere se oko pet hektara cveća, a Žozef Mil kaže da jedna osoba obere oko pola kilograma cveća za sat. Za kilogram latica jasmina potrebno je ubrati 8.000 redova.
Ovaj naročiti jasmin iz Provanse, je 20 do 30 puta skuplji od jasmina iz Egipta ili Indije.

Legendarna kreatorka Koko Šanel je davne 1921. godine angažovala Ernesta Boa da napravi šest mirisa za nju - od kojih će izabrati jedan. Legenda kaže da je Koko izabrala "broj pet", koji je inače bio njen srećan broj i tako je nastao "šanel 5".

Najbolja promoterka ovog parfema bila je Merilin Monro, koja je jednom prilikom izjavila da spava samo u nekoliko kapi "šanela 5".