"Nisam očekivala da ću pobediti. Htela sam samo da pomognem ovu manifestaciju, ali eto pobedila sam. Nemam neki poseban tajni recept za pihtije. Spremala sam ih u krugu porodice sa puno ljubavi, valjada je to tajna. Srećna sam što su moje pihtije najbolje", rekla je Tanjugu pobednica.

Pored najukusnijih pihtija, žiri je nagradio i najlepše dekorisane, kao i najstariju i najmlađu učesnicu.

Vlasotinačke domaćice koje su učestvovale na takmičenju, kažu da dobre pihtije treba dugo kuvati i da kod pripremanja nema posebne tajne.

"Jedino je važno da meso sa kostima uveče pre kuvanja potopite u vodu, a sutradan moraju dugo da se kuvaju dok se meso ne odvoji od kosti. Koristimo sve delove, nogice, uši, repove, butkice. Posle kuvanja, meso se sitno isecka i sa izgnječenim belim lukom se prvo poređa u tanjire, a zatim se nalije proceđenom tečnošću u kojoj se meso kuvalo. Pihtije treba da budu čvrste i bistre, bez velike masnoće", objašnjavaju one.

Organizator "Pihtijade" je opština Vlasotince.