Švajcarac Luka Toričeli, šef kuhinje restorana "Arđentino" u Luganu, pobedio je na trećem Svetskom prvenstvu u spremanju testenine, sa špagetima pripremljenim sa sicilijanskim škampima i Mohitom.

Specijalitet švajcarskog kuvara je pobedio u oštroj konkurenciji tri druga jela koja su takođe ušla u finale - špagete sa južnoafričkim ljutim papričicama, rigatone sa dimljenim sirom i belim tartufama i makarone sa svinjskim kobasicama i ljubičastim pečenim krompirom.

Kulinarska manifestacija u Parmi, na kojoj je učestvovalo 25 kuvara iz 23 zemlje, organizuje se u čast čuvenog italijanskog specijaliteta.

"Pasta je oduvek bila jedno od omiljenih jela širom sveta", kazao je Paolo Barila iz čuvene kompanije za proizvodnju testenina "Barila".

"Ideja ovog takmičenja je da se testenina učini još popularnijom u svetu, kao simbol italijanske kulture i identiteta", naveo je on.