Italija se sprema da sertifikatima zaštiti svoj poklon svetu - savršenu šolju espresa ili kapućina, piše britanski list "Dejli telegraf".
Italija se sprema da sertifikatima zaštiti svoj poklon svetu - savršenu šolju espresa ili kapućina, piše britanski list "Dejli telegraf" (Daily Telegraph).List piše da su Italijani "zabrinuti zbog slabog kvaliteta kafe koja se služi širom Evrope" i mogućnosti da njihov nacionalni napitak "izgubi identitet", zbog čega su odlučili da dele sertifikate kafićima koji ispunjavaju njihove standarde pravljenja espresa ili kapućina.
Neki kažu da je tajna savršene šolje kafe u vodi, a ne u zrnu.
"Od kada je zbog epidemije kolere u Napulju, prije sto godina, pronadjen izvor iz rimskog doba taj grad je, umesto po zarazama, postao čuven po najboljoj kafi", tvrdi jedan Italijan.
Drugi smatraju da je najvažnija tradicija, odnosno način pripreme.
"Kao što ne možete da dobijete dobru kafu u Britaniji, tako ne možete da dobijete dobru šolju čaja u Italiji", citat je kojim se završava članak u "Dejli telegrafu".
(MONDO)