Na dno posude stavite preli i tvrdo povrće, kao na primer krastavce, papriku, cveklu… Odozgo poređajte grašak, žitarice, testeninu, ječam i slične sastojke. Odozgo bi trebalo staviti sastojke poput sireva, tunjevine, piletine, jaja, voća ili orašastih plodova. Na vrh je najbolje staviti listove zelene salate.
Kada ste ovako poređali sastojke, salatu držite u frižideru, a pre nego što na nju navalite, staklenu posudu dobro protresite i sačekajte oko deset minuta da se sastojci izmešaju.
Kada je reč o vrsti staklene posude, možete koristiti bilo koju, mada će vam priprema salate biti najlakša ako je otvor na posudi širi.
Salata spremljena na ovaj način, u staklenoj posudi, može da ostane sveža i do tri dana u frižideru, mada je najbolje da ribu, sir i meso dodajete prilikom posluživanja salate jer se te namirnice najlakše kvare.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!