Već znate da je najbolje da salatu držite u frižideru kako bi ostala sveža. Osim toga, odlažite je u staklenu posudu, i to sledećim redom.

Na dno posude stavite preli i tvrdo povrće, kao na primer krastavce, papriku, cveklu… Odozgo poređajte grašak, žitarice, testeninu, ječam i slične sastojke. Odozgo bi trebalo staviti sastojke poput sireva, tunjevine, piletine, jaja, voća ili orašastih plodova. Na vrh je najbolje staviti listove zelene salate.

Kada ste ovako poređali sastojke, salatu držite u frižideru, a pre nego što na nju navalite, staklenu posudu dobro protresite i sačekajte oko deset minuta da se sastojci izmešaju.

Kada je reč o vrsti staklene posude, možete koristiti bilo koju, mada će vam priprema salate biti najlakša ako je otvor na posudi širi.

Salata spremljena na ovaj način, u staklenoj posudi, može da ostane sveža i do tri dana u frižideru, mada je najbolje da ribu, sir i meso dodajete prilikom posluživanja salate jer se te namirnice najlakše kvare.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.