Evo šta da radite kada presolite jelo
Preslanoj piletini samo dodajte običnu pavlaku, a sos od paradajza "popravite" pavlakom za kuvanje.
Koliko puta ste presolili jelo i pomislili da je sav vaš trud za šporetom propao zbog jednog pogrešnog poteza? Ne očajavajte, jer za tili čas možete da popravite stvar.
Ukoliko je u pitanju kuvana hrana, samo dodajte još vode, smanjite temperaturu i produžite vreme kuvanja. Ako primetite da zbog toga jelo ima blaži ukus, dodajte začine poput origana ili bosiljka, pišu "Večernje novosti".
Ukoliko ste presolili čorbu, iscedite limunov sok ili nekoliko kapi sirćeta i spasili ste je. Isto možete da postignete dodatkom skrobnih namirnica, kao što je krompir, koji će pokupiti višak soli.
Preslanoj piletini samo dodajte običnu pavlaku, a sos od paradajza "popravite" pavlakom za kuvanje.
Ukoliko ste previše posolili meso, a niste još počeli da ga pečete, ubacite ga u posudu sa vodom i ostavite da odstoji nekoliko sati.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.