Jutarnje razgibavanje

Ustajanje iz kreveta, naročito u ranim jutarnjim časovim, ponekad je pravi izazov. Međutim, lagane jutarnje vežbe daće vam energije da izdržite ceo dan. Osim toga, vežbanje povećava nivo endorfina, hormona "odgovornog" za osećaj zadovoljstva, što je idealan način da lepo započnete radnu nedelju.

Doručak

Doručkujte sa partnerom, prijateljima, u svakom slučaju nekim ko vam je drag. Nikako ne bi trebalo da iz kuće izađete praznog stomaka jer je doručak najvažniji obrok, a ako to "obavite" u društvu, početak dana će svakako biti lepši.

Ne proveravajte i-mejl

Niko ne želi stres na početku nedelje. Zato, odmorite još malo od svih tih poslovnih obaveza. Osnivač mreže Tumblr Dejvid Kapr zaklinje se u to: "Čitanje poslovnih i-mejlova kod kuće nikada nije dobro, niti produktivno. Ako je nešto zaista toliko hitno, neko će me pozvati."

Zaboravite listu obaveza

Liste na kojima ispisujete šta sve treba da obavite su dobar način da budete organizovani, ali sigurno ne želite da se izlažete takvom stresu u ponedeljak ujutro. Dakle, privremeno zaboravite na to i napravite listu zadataka koje ste obavili. I dalje ćete "negde u glavi" imati obaveze koje vas čekaju, ali ćete se osećati zadovoljnije i imaćete više samopouzdanja ako radna nedelja započne mislima o tome šta ste sve obavili.

Pravite kratke pauze

Istraživanja pokazuju da ćete biti produktivniji ako pravite kratke pauze na poslu. Takođe, ako vaš posao podrazumeva da sedite ispred računara, oči će vam biti zahvalne na tim kratkim pauzama.

Prošetajte

Naročito ako na posao i sa posla idete prevozom ili automobilom, izdvojite barem 15 minuta da prošetate i udahnete svež vazduh. Istraživanja pokazuju da boravak u prirodi poboljšava raspoloženje, a samim tim ćete biti i produktivniji lakše podneti sve obaveze.

Ne jedite za radnim stolom

Odvojite nekoliko minuta na poslu da jedete jer ćete time dozvoliti sebi da se na kratko udaljite od obaveza i da zaista uživate u jelu. Osim toga, nakon ove pauze ćete biti svežiji.

Opustite se pre spavanja

Prvi radni dan u nedelji završite opuštanjem. Probajte meditaciju, jogu, čitajte pre nego što odete u krevet ili radite bilo šta što vas umiruje. Tako ćete "napuniti baterije" za sledeći dan, a sasvim sigurno ćete i lakše zaspati ako ste opušteni.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.