U intervjuu za winesearcher.com, Stivenson se posebno osvrnuo na penušava vina ističući prijatno iznenađenje prvim srpskim penušavim vinom - Trijumf Chardonnay Vinarije Aleksandrović iz Vinče kod Topole.

Vinarija je saopštila, da kada je 2008. godine, počela proizvodnju penušavih vina napravljenih tradicionalnom metodom fermentacije u boci, malo ko u Srbiji je verovao da penušava vina iz Šumadije imaju bilo kakav potencijal da pariraju šampanjcima uglednih šampanj kuća iz Francuske.

Dva čoveka, koji stoje iza prvog srpskog penušavog vina, Pjer-Iv Bornerije i Vladan Nikolić, od samog početka su verovali u šumadijski teroar, koji će dati prepoznatljivost srpskom penušavcu. Tako je i nastalo prvo srpsko penušavo vino, kao spoj francuske recepture i tradicije i šumadijskog teroara, navedeno je u saopštenju.

Dve godine zaredom, 2014. i 2015. godine, na Svetskom šampionatu šampanjaca i penušavih vina, koje se održava u Londonu, Vinarija Aleksandrović osvojila je zlatne medalje za svoja penušava vina kao i nagrade na drgim značajnim takmičenjima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.