"Fijat" u Argentini je saopštio da povlači iz upotrebe jedan od priručnika za vlasnike automobila koji su udruženja žena kritikovala kao sesksistički.

Predstavnik "Fijata" se izvinio jer u priručniku u poglavlju "Suvozač "piše da "ukoliko je suknja dame prekratka, preporučujemo da ona putuje na zadnjem sedištu da biste sačuvali koncentraciju", kao i: "Ako suknja i nije kratka, ali su vaše ruke 'nemirne', dama takođe treba da putuje na zadnjem sedištu".

U drugom poglavlju uputstva za upotrebu automobila piše da žene na mestu suvozača "moraju imati bar lepe noge".

U poglavlju "Vozač s ljubavlju" su uputstva za "džentlmena" koji prema ženama koje vozi treba da se ponaša kao "alfa-mužjak".

Uputstvo su oštro kritikovala argentinska udruženja žena i prošle nedelje održala i demonstracije u Buenos Ajresu. Jedna od grupa je na Internetu prokomentarisala uputstvo "Fijata" kao "zbirku stereotipnih misoginičnih poruka".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.