Pivo u prahu napravila je pivara u Danskoj, a potrebno je samo da se razmuti u vodi i gotovo, spremno je za piće.

Dobijeno je zarzavanjem, pa izdvajanjem suve materija koja ne menja ukus, ali ima nešto što se pivopijama neće svideti - bezalkoholno je jer alkohol isparava prilikom ovakvog načina proizvodnje.

Vodič za ozbiljne pivopije

Mnogi smatraju da je bezveze na ovaj način kršiti tradiciju piva i proizvoditi ga kao prah, ali pivari se "pravdaju" da su hteli da napitak od hmelja bude dostupan na manje pristupačnim lokacijama, kao na primer na planinskim vrhovima.

Ipak, proizvođači najavljuju da će uskoro ponuditi i pravo, alkoholno pivo u prahu.

Oni koji žele da probaju ovaj novi proizvod, moraće malo da sačekaju jer se pivo u prahu još nije pojavilo u prodaji, ali se očekuje da se uskoro pojavi u 40 zemalja širom sveta.

Inače, alkohol u prahu nije novina - prvi put je proizveden pre više od 20 godina, ali je prodaja u SAD odobrena tek prošle godine, ali je ubrzo ponovo zabranjena u nekim američkim državama zbog straha od zloupotrebe.

Ono što nadležne najviše plaši je da dodavanje praha u tečni alkohol čime bi se njegova koncentracija pojalača, a postoji i opasnost od dodavanja u hranu ili udisanje kroz nos.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.