Francuski sir kamamber može izgubiti jedinstveni kvalitet jer mnogi proizvođači prestaju da koriste sirovo mleko iz zdravstvenih razloga.
Francuski sir kamamber može izgubiti jedinstveni kvalitet jer mnogi proizvođači prestaju da koriste sirovo mleko iz zdravstvenih razloga.
Kako bi sprečila sve češće slučajeve trovanja, vlada Francuske razmatra mogućnost uvođenja zabrane korišćenja sirovog, termički neobrađenog mleka u proizvodnji nekih popularnih vrsta mlečnih produkata, uključujući čuveni kamamber, prenela je ruska agencija Agrofakt.
Ako se to desi, kamamber će zauvek izgubiti svoju unikatnost i privlačnost na međunarodnom tržištu, tvrde proizvođači tog sira.
U Francuskoj je sve više proizvođača mlečnih produkata koji odustaju od tradicionalne proizvodnje kamambera i koji radije koriste termički obrađeno mleko. Taj spisak predvodi najveći evropski koncern "Laktalis" (Lactalis), koji je pre nekoliko godina potpuno prestao da koristi sirovo mleko u svojim proizvodima posle nekoliko slučajeva trovanja.
(Tanjug)
Kako bi sprečila sve češće slučajeve trovanja, vlada Francuske razmatra mogućnost uvođenja zabrane korišćenja sirovog, termički neobrađenog mleka u proizvodnji nekih popularnih vrsta mlečnih produkata, uključujući čuveni kamamber, prenela je ruska agencija Agrofakt.
Ako se to desi, kamamber će zauvek izgubiti svoju unikatnost i privlačnost na međunarodnom tržištu, tvrde proizvođači tog sira.
U Francuskoj je sve više proizvođača mlečnih produkata koji odustaju od tradicionalne proizvodnje kamambera i koji radije koriste termički obrađeno mleko. Taj spisak predvodi najveći evropski koncern "Laktalis" (Lactalis), koji je pre nekoliko godina potpuno prestao da koristi sirovo mleko u svojim proizvodima posle nekoliko slučajeva trovanja.
(Tanjug)