
Japanska jabuka kaki je ukusno egzotično voće karakterističnog ukusa. Takođe, ovo voće je ima mnoga lekovita svojstva. Svi koji imaju loše varenje, na primer, konzumiranjem kaki jabuke znatno će popraviti lošu probavu.
Kaki ne sadrži masti i kažu da skida suvišne kilograme.
Sadrži mnoge vitamine, antioksidans je, usporava starenje kože.
Osim toga, kompleks B vitamina uz vitamin A, pozitivno utiče na poboljšanje vida (sprečava kataraktu i noćno slepilo). Takođe, zbog vitamina C koji sadrži, kaki štiti ljudski organizam od prehlade i gripa.
Ova voćka je bogata i kalijumom koji reguliše krvni pritisak i sprečava boelsti srca i krvnih sudova. Takođe, stimuliše stvaranje novih crvenih krvnih zrnaca.
Kaki sadrži snažne antioksidanse poput katehina, a prisutna je i betulinska kiselina. Ta kombinacija omogućava našem organizmu dozu lekovitih materija koja nas štiti od raznih tumora.
Ako vam je ukus ovog voća jak, stavite ga u zamrzivač na jedan dan, tako ćete ublažiti opori ukus kaki jabuke.
Inače, ovo voće potiče iz Japana ali se sada uzgaja širom Evrope. Kada ga kupite, operite ga dobro, bez obzira na to što se kora ljušti i baca. Osim što možete da ga pojedete u svežem stanju, kao svako drugo voće, kaki možete da dodate u kolače, u sladoled, ali i da od tog voća napravite kompot.
I na kraju, cena. Kaki može da se kupi za 60 do 100 dinara za kilogram.
Pišite nam u komentarima da li ste je probali i kako vam se sviđa.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.