Odgovarajuća temperatura služenja sigurno će vinu poboljšati ukus i miris.
Odgovarajuća temperatura služenja sigurno će vinu poboljšati ukus i miris. Dvadesetak minuta u frižideru je sasvim dovoljno da ohladite vino. Posle hlađenja, a pre nego što ga otvorite, dajte vinu desetak minuta da se stabilizije.
Crveno vino najbolje je poslužiti na temperaturi do 20 stepeni. Ukoliko belo vino poslužite na temperaturi iznad 20 stepeni, vino neće biti sveže, a alkohol će intenzivnije isparavati.
Hladnijem vinu se smanjuje osećaj slatkoće, a pojaviće se osećaj kiselosti, čime vino dobija svežinu.
Da biste stvarno uživali u vinu, neophodne su vam i odgovarajuće čaše. Izbegavajte one od obojenog ili graviranog stakla, da biste mogli pravilno da ocenite boju vina.
Čaša u formi lale je najbolja za služenje crvenog vina, a za belo vino odličan izbor je čaša blago zatvorena prema vrhu, sa dugom drškom.
I, ne zaboravite: čašu držite isključivo za dršku da ne biste zagrejali vino.
(MONDO)
Crveno vino najbolje je poslužiti na temperaturi do 20 stepeni. Ukoliko belo vino poslužite na temperaturi iznad 20 stepeni, vino neće biti sveže, a alkohol će intenzivnije isparavati.
Hladnijem vinu se smanjuje osećaj slatkoće, a pojaviće se osećaj kiselosti, čime vino dobija svežinu.
Da biste stvarno uživali u vinu, neophodne su vam i odgovarajuće čaše. Izbegavajte one od obojenog ili graviranog stakla, da biste mogli pravilno da ocenite boju vina.
Čaša u formi lale je najbolja za služenje crvenog vina, a za belo vino odličan izbor je čaša blago zatvorena prema vrhu, sa dugom drškom.
I, ne zaboravite: čašu držite isključivo za dršku da ne biste zagrejali vino.
(MONDO)