Stil

Nezadovoljni turisti: Poznate turističke atrakcije dobile jedinice

Izvor mondo.rs

Činjenica je da se ne može svima udovoljiti – nekima očigledno ni najpopularnije svetske atrakcije nisu dovoljno dobre, a evo i zašto.

Turisti su na sajtu TripAdvisor ocenili popularne turističke atrakcije, a neki od razloga za loše ocene će vas nasmejati.

Ajfelova kula – ne radi ništa

Ajfelova kula je definitivno najpopularnija i najpoznatija atrakcija u Francuskoj – ali, dvoje turista uopšte nisu impresionirani.

Kaušik Kapur iz Mumbaija je "razočaran visinom" Ajfelovog tornja i kaže da je red u kojem čekate da dođete dotle zapravo veći od samog tornja.

Drugi turista koji je ovu atrakciju ocenio jedinicom kaže da je to "glupi toranj" koji "ne radi ništa". Takođe, žalio se i da je pun bučnih turista, kao i da tu ne može da se kupi hrana.

"Samo veliki toranj. Želim kul toranj, a ne ovaj", obrazložio je svoju ocenu.

Bakingemska palata – gubljenje vremena

Rezidencija britanske kraljice i jedna od "must see" atrakcija u Londonu nije oduševila baš sve turiste.

Jedan turista kaže da je potpuno razočaran – "Iskreno, stajao sam sat vremena i posmatrao smenu stražara. Veliko gubljenje vremena, zaista. Očekivao sam nekakvu veliku završnicu ili nešto. Ništa. Zaista precenjeno, ali srećom, bilo je besplatno".

Stounhendž - idite do lokalnog groblja

Čuveni Stounhendž koji datira iz 4.500-1.500 godine p.n.e. nije uspeo da oduševi turiste koji nemaju pojma zašto se to tu nalazi.

Dženifer iz Njujorka kaže da "ne vidi poentu"

"Vrlo je moguće da mi je promakla poenta, ali ne razumem zašto je ovo interesantno... Ako hoćete da vidite gomilu kamenja naređanog jedan na drugi, idite do lokalnog groblja", poručuje razočarana turistkinja.

Drugi turista dodaje i da je "kamenje daleko manje nego što očekujete".

Veliki kanjon Kolorada – nema Wi-Fi

Prizori Velikog kanjona Kolorada bi trebalo da vas ostave bez teksta, ali jedan turista iz Perta u Australiji kaže da su Ok.

"Nemojte pogrešno da me shvatite, prizori su OK, ali mislim da je jednostavno neprihvatljivo što tamo ne postoji Wi-Fi. Imao sam sjajnih fotki, a nisam mogao da ih objavim na Snapchatu".

Drugi tuista je rekao da je Veliki kanjon – "onako". "Posle četvorosatne vožnje, stigli smo tamo i otišli pravo da vidikovca, a tamo su bili samo gomila prljavštine i stene. Mislim da je bolje zabaviti se u parku, sedeći u pesku i kamenju".

Golden gejt – samo most

Čuveni most u San Francisku je jedna od najupečatljivijih građevina u Americi, i "zvezda" brojnih filmova i fotografija. Ali, jedna turistkinja nikako ne razume čemu toliko oduševljenje mostom.

"Zašto je ovo popularna atrakcija? To je samo most. Ofarban u crveno. Ništa drugo", kaže ona.

Koloseum – pogledajte Gladijatora

Australijski turista kaže da je bolje da sednete i odgledate film Gladijator i tako vidite Koloseum, nego da fizički odete tamo.

"Odlučio sam da ga posetim pešačkom turom... bila je prevelika gužva, užasna organizacija. Redovi su svuda, jedva da se krećete i ima mnogo stepenica... da biste praktično videli kamenje ", poručio je Pol.

Versaj – najgora atrakcija u Francuskoj

Versaj je bio rezidencija nekih francuskih kraljeva, a na njihovom zvaničnom sajtu piše i da je "jedno od najvećih dostignuća francuske umetnosti 17. veka".

Ali, jedan turista tvrdi da je to "najgora atrakcija u Francuskoj", dodajući da sat vremena morate da čekate u redu za kartu, "a taj red se spaja sa redom ljudi koji čekaju da odu u toalet".

Dodaje i da je unutra pretrpano turistima, te da je Versaj precenj, da je unutrašnjost "otrcana", a da je galeriji ogledala koja se unutra nalazi "potrebno čišćenje".

Povezane vesti