Stil

NEDELJA MODE U PARIZU: INCIDENT na pisti, Gučijeva "LUDARA" (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

U Parizu je u toku Nedelja mode (pogledajte fotografije). Modna kuća "Guči" provocira - LUDAČKE KOŠULJE na manekenkama. Jedna od njih je protestovala. I Igi Pop u prvom redu.

Najnovija modna revija kuće "Guči" (Gucci) na Nedelji mode u Parizu izaziva mnoge komentare. A, valjda je to bila i želja.

Jedna od manekenki, Ajša Tan-Džons (26), koja je i umetnica i muzičarka, tokom hoda po pisti, iskoristila je priliku da iskaže protest zbog dela "Gučijeve" kolekcije, koji je obukao modele u nešto nalik ludačkim košuljama i duksevima.

POGLEDAJTE

Ova manekenka je tokom hoda po pisti, podigla dlanove na kojima je ispisala: "Mentalno zdravlje nije moda", jasno stavljajući do znanja šta misli o komadu odeće koji je nosila na sebi.

POGLEDAJTE

"Kao umetnica i manekenka, koja je imala mentalne probleme i borila se sa tim, kao i članovi porodice koji su trpeli posledice moje depresije, anskioznosti, šizofrenije i bipolarnosti, stvarno je bolno gledati kako tako velika modna kuća kao što je 'Guči' upotrebljava ovo za deo svoje nove kolekcije", napisala je ona između ostalog.

U posebnoj izjavi američkim medijima, navela je da je u poslednjem trenutku odlučila da iskaže protest zbog "Gučijeve" kolekcije. Naime, noć pred reviju, njena koleginica je odlučila da napusti reviju jer joj je bilo "odvratno da nosi ovakvu odeću".

"Ja sam, pak, odlučila da iskoristim modnu pistu da izrazim protest", rekla je ova manekenka iz Londona.

U posebnoj Instagram objavi, "Guči" se ogradio, napisavši da je ova odeća bila namenjana za "modni šou" i neće biti u prodaji. Ovo je, istaknuto je, bio protest kreatora Alesandra Majkla, na globalna kretanja.

"Na ovaj način je predstavio najekstremniju verziju uniformi koje diktiraju društvo i oni koji ga vode i kontrolišu", navedeno je u reagovanju.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE OSTALIH REVIJA za SEZONU PROLEĆE/LETO 2020.

Tagovi