Stil

Srpski novinar OBORIO Ginisov rekord: 2.276 šoljica espresa za 24 sata!

Izvor mondo.rs

Ekipa portala "Kafica.rs" postavila je proteklog vikenda rekord u pripremanju espreso kafe, čime je ušla u Ginisovu knjigu rekorda! Jeo samo jednom, dva puta išao do toaleta.

Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Glavni i odgovorni urednik portala namenjenom kafopijama Bojan Đordević neprekidno je pripremao espreso više od 24 časa, što je bilo više nego dovoljno da se upišu u istoriju.

"Espresso maraton" počeo je u subotu u podne, a tokom 24 časa, minuta i 21 sekunde sata pripremljeno je 2.276 šoljica espresa.

U izazovu je potrošeno više od 20 kilograma kafe, a ceo događaj pratilo je nekoliko stotina kafopija koji su uživali u nesvakidašnjem događaju u kafeteriji "Mačka Tačka" u beogradskom naselju Karaburma. Ceo dogadjaj sniman je u realnom vremenu kamerom, a snimak Bojana koji sprema espreso poslužiće za verifikaciju Ginisovog rekorda.

"Espreso i kafe kultura su neizostavni deo života i ovo je naš poklon svima za Svetski dan kafe. Bilo je preteško da se ostane budan i efikasan tokom 24 časa ali je sve olakšala sjajna ekipa i naši gosti. Pozitivna energija je pobedila umor", rekao je Đorđević, koji je za sve to vreme jeo s nogu, dva puta je išao u toalet, a i sam je popio 51 šoljicu kafe kako bi izdržao ovaj napor.

Urednik portala Kafica.rs će tako postati postao prvi Beograđanin koji će biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Akcija je imala i humanitarni karakter jer je prikupljen novac za kupovinu dva inhalatora za decu obolele od cisticne fibroze (prikupljeno je više od 66.000 dinara).