Stil

Kako da sačuvate zdrav razum usred saobraćajnog špica - vrlo je jednostavno

Izvor mondo.rs

Koliko puta nedeljno vam se dešava da se usled saobraćane gužve zaglavite u tunelu ili čekate i do pola sata da biste prešli razdaljinu od svega 500 metara?

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Saobraćajna gužva je najčešći izvor frustracije i stresa za većinu nas, ali ako već ne možemo da utičemo na promet automobila, to ne znači da ne možemo da kontrolišemo kako ćemo reagovati u ovim situacijama.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se ostanete pribrani tokom gužve u sabraćaju:

Udahnite duboko

Duboki uzdasi mogu pomoći ublažavanju napetosti. Kad god se nađete u stresnoj situaciji, poput one da više od pola sat "stojite" zaglavljeni na primer u tunelu i potpuno lišeni nade da će se kolona automobila ikada pokrenuti, povedite računa o disanju.

Posmatrajte stvari niz drugog ugla

To što ste ljuti, frustrirani ili uznemireni zbog gužve u saobraćaju, neće vam pomoći da brže stignete na željeno odredište. Jedino što možete da kontrolišete jeste kako ćete reagovati u ovoj situaciji. Imajte to na umu sledeći put kada vas preplavi negativnost. Promenom načina na koji posmatrate stvari držaćete stres pod kontrolom.

Iskoristite "poklonjeno" slobodno vreme

Iako niste planirali da na ovaj način dobijete sat vremena slobodno, to nije razlog da ga pametno ne utrošite. Pogledajte na telefonu emisije za koje nikako niste nalazili vreme, čitajte knjigu ili pozovite prijatelje s kojima se niste dugo čuli.