Stil

Botoks, ali "naglavačke": Novi tretman peglanja bora osvojio svet

Izvor mondo.rs

Lepotice poput Nikol Kidman i Kortni Koks uništile su prirodnu lepotu preteranom upotrebom botoksa.

Da injekcije botoksa umeju da donesu više štete nego koristi, videli smo na primeru brojnih holivudskih zvezda poput Nikol Kidman, Kortni Koks i Meg Rajan. Ove dame često uzimaju za primer kako neumerenost u eststeskim zahvatima može da naruši prirodnu lepotu.

Problem sa injekcijama botoksa, a koji ima zadatak da popuni bore i sveukupno učini da izgledamo mlađe, jeste što ako se preterano koriste, onemogućavaju mimiku lica.

Zato kad spomenemo ovu supstancu prvo što nam padne na pamet jeste "prepeglano" i bezizražajno lice. Ovaj fenomen lica koje ne odaje emocije (ili čak deluje pomalo ljuto), u svetu se naziva RBF (resting b**ch face).

Upravo zbog toga žene su se poslednjih godina okrenule manje invanzivnim tretmanima, tačnije onima koji možda ne "peglaju" bore tako dobro, ali svakako pružaju prirodniji izgled. Ali, stručnjaci su našli način da vrate botoks na velika vrata. Trenutni hit u svetu jeste tretman botoksom uz koji nikako nećete imati ozgloglašeni RBF izraz.

  Novi tretman promovisao je ugledni londonski doktor estetske hirurgije i zove se "botoks naglavačke", a obećava podizanje mišića u predelu vrata i vilice.

Za razliku od starog botoksa koji za posledicu ima nepokretno čelo, ovaj novi postupak ne blokira mimiku lica, a mišiće lica podiže umesto da ih povlači u stranu. Rezultat je izraz lica koji deluje pozitivno i vedro, zbog čega je i dobio naziv "naglavačke", a za vrlo kratko vreme je postao izuzetno popularan.