Stil

Evo koliko kalorija potrošite dok obavljate razne kućne poslove

Autor .

Kućni poslovi su neizbežni, a jedina dobra stvar u tome je što barem usput trošite kalorije...

Kućni poslovi su užasno dosadni, ali i neizbežni ako želimo da nam kuća izgleda uredno i čisto. Srećom, postoji jedna dobra strana ovih poslova, a to je da se troše kalorija dok ih obavljate.

Čak i najjednostavniji poslovi, poput raspremanja kreveta, troše 25 kalorija, dok oko 40 minuta raspremanja po kući sprži 96 kalorija.

Ako pomerate nameštaj okolo radi detaljnijeg čišćenja, za 25 minuta potrošićete čak 240 kalorija!

Istraživanja pokazuju da u proseku provedemo 138 minuta nedeljno brišući podove, a za to vreme ukupno sagorimo 377 kalorija.

Usisavanje nam nedeljno u proseku "pojede" 132 minuta vremena, ali i 387 kalorija.

Na razvrstavanje, širenje i sklanjanje veša u proseku se potroši 107 minuta nedeljno, i za to vreme se sagore 202 kalorije, dok peglanje traje 92 minuta nedeljno u proseku, a troši 221 kaloriju.

U kupovini namirnica se, pored novca, troše i kalorije! Prema istraživanju, na kupovinu hrane nedeljno potroši se 71 minut vremena, ali i 239 kalorija, dok na 140 minuta raspremanja kreveta "odlazi" 175 kalorija.

Na stavljanje i sklanjanje hrane sa stola nedeljno se potroši oko 46 kalorija, a žene koje imaju decu troše mnogo više – nošenje beba u rukama nedeljno potroši oko 259 kalorija, dok šetnja sa mališanima ili guranje njihovih kolica nedeljno troši oko 184 kalorije.

Koji je vaš omiljeni, a koji najomraženiji kućni posao? Pišite nam u komentarima!