Stil

Zaboravite suve i ispucale ruke: Evo kako da opet budu glatke i mekane

Autor .

Evo najboljih kućnih tretmana koji će pomoći da vam ruke ubrzo ponovo postanu mekane i glatke.

Suncokretovo ulje

Studija sprovedena 2013. godina je pokazala da suncokretovo ulje hidrira kožu kada ga namažete na ruke. Ista studija je pokazala da maslinovo ulje oštećuje zaštitni sloj kože, te da nisu sva prirodna ulja pogodna za hidrataciju kože.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je veoma bezbezdno i efikasno u nezi kože. Utvrđeno je da znatno poboljšava hidrataciju kože i broj lipida (masti) na površini kože.

Studija sprovedena 2016. je pokazala da kokosovo ulje sadrži masne kiseline koje imaju svojstva emolijenta, tj. popunjavaju "praznine" na suvoj koži, čineći je ponovo glatkom.

Mleko

I mleko je dobro za kožu, ali ne treba nigde da ga nanosite, već da ga pijete. Naime, u studiji je utvrđeno da masti koje se nalaze u mleko, fosfolipidi, poboljšavaju zaštitni sloj kože.

Med

Brojne studije su dokazale da med povoljno deluje kako na zdravlje, tako i na kožu. On hidrira kožu, a ima i antizapaljenska svojstva, i možete ga naneti direktno na kožu.

Vazelin

Već godinama se koristi za hidrataciju, a studijom je dokazano da dobro deluje na zaštitni sloj kože, tako pomažući kod suve kože i podmlađuje je.