Stil

"Maznite" njene trikove: Ovako Dženifer Aniston neguje kožu

Izvor mondo.rs

Dženifer Aniston je u februaru napunila 50 godina, a zahvaljujući načinu na koji neguje kožu, izgleda mnogo mlađe.

Dženifer Aniston je jedna od omiljenih holivudskih glumica, delom i zbog toga što izgleda prirodno i za razliku od mnogih drugih, njeno lice nije ukočeno od botoksa.

Ona kaže da je "dobru kožu nasledila od tate", ali i redovna nega je zaslužna za mladolikost.

"Jedna stvar koju bih rekla mlađoj sebi je 'ne uzimaj to zdravo za gotovo, moraš to da održavaš, sve ima rok trajanja'", kaže Dženifer, dodajući da hidrantnu kremu na lice nanosi od svoje 15. godine, ali da se isplatilo.

Lepa "Rejčel" je otkrila i da hidratantni losion drži u kupatilu i da ga nanosi posle svakog tuširanja.

"To je super trik za hidrataciju, da nanesete losion dok je koža još topla. Tako da, posebno u zimskim mesecima, važna je hidratacija".

Nedelja je, kako kaže, njen spa dan – tada se posvećuje nezi lica i radi piling, a zatim nanosi masku za hidrataciju koju ostavlja na koži tokom noći.

"Trudim se da ne čistim previše lice jer ne želim da skinem previše ulja. Još jedan dobar trik koji sam naučila od svoje kozmetičarke je da uzmem veliku posudu, napunim je vodom i u nju stavil led, a zatim time umijem lice 25 puta. To je stari trik koji razbuđuje kožu".

Naravno, Dženifer redovno ide i na tretmane lica kod svojih kozmetičara, ali i pažljivo bira proizvode koje koristi, na osnovu sastojaka. Njen moto je – što jednostavnije, to bolje, tj. trudi se da koristi proizvode sa što manje hemikalija.

Osim toga, Anistonova voli da se sunča, ali redovno nanosi SPF kremu.

"I dalje sedim na suncu... potreban nam je vitamin D da koža sija i da budemo lepo raspoloženi".

Glumica kaže da nikada ne bi stavila pijavice na svoju kožu "jer je to zastrašujuće", a dodaje i da nije fan retinola – "oni slabe kožu, tako da ih se klonim".

Za kraj, poručuje da budete dobri prema svojoj koži i da o njoj vodite računa.