Stil

Za "Oskara": Najbolju destinaciju već je posetilo 19,5 miliona turista!

Izvor MONDO/Fonet

Evo koji grad je ove godine proglašen najboljom turističkom destinacijom!

Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Moskva je osvojila glavnu nagradu na konkursu World travel awards u kategoriji najbolja turistička destinacija.

"Osvojili smo jednu od najprestižnijih nagrada u turizmu. Upravo je završena ceremonija dodele nagrada. Nagrađeni smo turističkim Oskarom u glavnoj kategoriji", saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Instagramu.

On je rekao da je ove godine prestonicu posetilo 19,5 miliona turista, a da tek predstoje novogodišnji praznici, preneo je Sputnjik.

"U to ne ubrajamo 45 miliona turista koji su bili u jednodnevnoj poseti gradu. To je visoka ocena našeg rada i rada svih Moskovljana", dodao je Sobjanin.

Ceremonija dodele nagrade održana je u Omanu.

Ruska prestonica se u toj kategoriji takmičila sa Londonom, Njujorkom, Lisabonom, Parizom, Sankt Peterburgom, Sidnejom, Rio de Žaneirom i drugim svetskim gradovima.

Predsednica gradskog odbora za turizam Jekaterina Proničeva istakla je da je nagrada World travel awards pokazatelj kvaliteta i znak da Moskva jača svoju poziciju međunarodnog turističkog centra.

"To je grad sa bogatom istorijom i kulturom, grad sa jednom od najvećih privreda u svetu i ogromna poslovna metropola. Turisti iz raznih zemalja, koji dolaze u Moskvu, nose pozitivne utiske, stiču jedinstvena iskustva i osećaju se komforno i bezbedno", ocenila je Proničeva.

Najprestižnija turistička nagrada na svetu World travel awards dodeljuje se od 1993. godine, a naziva se i
"turističkim Oskarom".

Finale "turističkog Oskara" će 2020. godine prvi put biti održano u Moskvi. 

U foto galeriji pogledajte kako je Moskva okićena za praznike...

 i fotke iz čuvenog moskovskog metroa