Stil

Pokloni sebi 15 minuta koji će transformisati ceo tvoj dan

Izvor Promo

Ovo su male stvari koje možeš da uradiš za sebe tokom jutra, a koje bi trebalo da postanu svakodnevni rituali koji te ispunjavaju pozitivnom energijom.

Živimo u brzim vremenima, "skačemo" iz kreveta čim zazvoni alarm, misli su nam odmah pune svega što bi trebalo uraditi, ali jutro bi trebalo da bude trenutak kada dozvoljavamo sebi da se na miru razbudimo i pripremimo za dan pred sobom. Evo kako da svako jutro bude lep novi početak, uz male rituale koji ne oduzimaju puno vremena, ali utiču na to da ostatak dana bude ispunjen pozitivnom energijom.

Uživaj u prvoj jutarnjoj kafi

Dok se kafa podiže u džezvi, a njen bogati miris se širi po celoj kući, duboko ga udahni i okreni se pozitivnim mislima. Domaća, sveže mlevena kafa je užitak i za telo, i za dušu. Antioksidansi iz kafe štite naš mozak i kardiovaskularni sistem od upala, kofein brzo "budi" našu sposobnost pamćenja i učenja, kao i centre koji kontrolišu raspoloženje. Više studija dokazalo je da kafa smanjuje rizik od depresije i poboljšava raspoloženje. Prva jutarnja kafa svojim mirisom i ukusom bukvalno razvedrava ceo dan! Obaveze neće nikud pobeći, a harmoničnih 15 minuta uz šolju omiljenog, mirisnog napitka koji će te zagrejati i razbuditi su nešto što bi sebi trebalo da pokloniš svakog jutra.

Istegni se

Čak i par minuta istezanja dok čekaš da voda proključa je odličan način da započneš dan. Iz sebe ćeš izbaciti stres prethodnog dana, razgibati se nakon spavanja i "probuditi" celo svoje telo. Stil je slobodan, i svakog jutra možeš da menjaš grupu mišića kojoj se posvećuješ. Istezanje je super jer možeš da ga radiš čak i dok sediš, nije ti potrebno mnogo prostora niti dodatna oprema.

Počni od vrata i ramena, polako i pažljivo isteži mišiće i rotiraj zglobove, oseti i osvesti celo svoje telo, to je nešto na šta često zaboravljamo a što nas ispunjava energijom i vraća nam fokus.

Uradi nešto što ti donosi radost

Ako jutro počne osmehom i zadovoljstvom, takav će nam biti i dan. Šta tebi donosi radost? Pusti svoj omiljeni bend i odslušaj nekoliko pesama.

Zažmuri i posveti se pozitivnim mislima, vizualizuj sebe kako danas dobijaš pohvale za sve ostvareno, na taj način ćeš svakom zadatku pristupiti sa više samopouzdanja. Zaroni u ormar i pronađi baš svoj omiljeni autfit, i zablistaj danas. Ti biraš, ovo je samo tvojih 15 minuta!

Otkucaj poruku nekoj dragoj osobi

Znaš, onu poruku za koju nikako da nađeš vremena? Jer ujutru si često u gužvi, tokom dana obećavaš sebi da nećeš sada da "kuckaš" na brzaka, nego kada pronađeš malo vremena, a uveče to ipak odložiš za sutra?

Otkucaj je sada i pošalji je, stavi toj osobi do znanja da misliš na nju i da bi bilo super da dođe kod tebe na kafu, da se konačno ispričate!

Isplaniraj svoj popodnevni "restart"

Nakon užurbanog radnog dana, sigurno će postojati još stvari koje moraš da uradiš. Na prvo mesto tog spiska, stavi svoju popodnevnu pauzu, kada ćeš uživati u šoljici domaće kafe koja će ti dati dodatnu energiju i fokus. Pokloni sebi tih 15 minuta svakog popodneva, nakon tog "restarta", imaćeš više elana da maksimalno iskoristiš ostatak svog dana.