Stil

Marija Savić Stamenić: I kocka čokolade može biti neostvaren san

Izvor mondo.rs Izvor Gloria

Lepa voditeljka TV Prva, Marija Savić Stamenić za magazin "Gloria" otkrila je da obožava slatkiše, i prisetila se odrastanja tokom teških ratnih godina.

Marija Savić Stamenić je rasla u ratom zahvaćenom području bivše Jugoslavije, tokom '90. godina, i rano je naučila šta znači nemaština i kako kocka čokolade može biti neostvareni san. U intervjuu za magazin "Gloria" prisetila se odrastanja tokom tih teških godina, i prvih eksperimenata u kuhinji.

"Kad sam imala 12 godina i krenula malo da eksperimentišem u kuhinji, kod nas je počeo rat. Tada su nam glavni slatkiši bili kakao pomešan sa šećerom i umućena jaja. Takvo stanje je potrajalo neko vreme, a sada mi to zvuči kao priče moje bake iz Drugog svetskog rata. Jednostavno nije bilo ništa da se kupi.

Čokoladu smo tih godina videli samo nekoliko puta, kad su nam stizali humanitarni paketi iz Srbije. Zato smo je pravili. I nije bila loša. To je specifično iskustvo.

Sećam se da smo moja kuma Jelena i ja redovno krale iz frižidera jaja i ostale namirnice da bismo smućkale neku poslasticu, jer je sve to bilo luksuz. Niste mogli tek tako da potrošite jaja i šećer na nešto što nije baš neophodno“, ispričala je voditeljka za magazin "Gloria".