Stil

Čega se sve neće setiti! Ovo su hit jakne za zimu, a punjene su… (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Ove zimske jakne napravljene su... Ma, nikada vam ne bi palo na pamet!

Nekada su se zimske jakne punile perjem, da bi vremenom iz humanih razloga proizvođači mahom prešli na sintetičku vunu i njoj slične materijale. Ekologija je postala veoma bitan faktor u modnoj industriji.

Kad je reč o zimskoj modi, noviteti stižu iz Amerike. Popularni brend zimske odeće "Pangaia" priklonio se ekološkoj struji i proizveo jakne punjene sasvim neočekivanim materijalima.

Nakon deset godina na tržištu su se pojavile jakne koje se na prvi pogled ne razlikuju od perjanih modela, ali s jednom velikom razlikom. Punjene su sušenim cvećem!

U pitanju je linija "FLWRDWN" koja kao osnovu koristi divlje cveće, biopolimer i aerogel.

zimske jakne (MAGAZIN)
Izvor: You Tube/PANGAIA

 Svaka jakna iz ove "mirišljave" linije sadrži između 400 i 550 grama divljih cvetova, a ono što je bitno za ekologe i one koji vode računa o očuvanju planete jeste što se cveće ne uzgaja za potrebe prozvodnje, već se bere tamo gde doprinosi obnovi prirodne sredine i očuvanju divljih vrsta leptira.

Kako iz ove firme kažu, uprkos "nežnom" sastavu, jakne su vrlo tople, jednako kao i one punjene perjem, a pokazale su se i kao vrlo otporne na "habanje".

Tagovi