Stil

O ovome se najviše pričalo: Pet NAJŠOKANTNIJIH modnih momenata u 2019.

Izvor mondo.rs

Događaji iz sveta mode koji su izazvali najviše pažnje u javnosti.

Godinu 2019. obeleželila su brojna iznenađenja u svetu mode. 

Videli smo neka od najsmelijih izdanja na čuvenoj Met gali, modna industrija je ostala bez prvog čoveka slavne kuće Šanel – Karla Lagerfelda, a devet godina nakon što se pojavila u šokantnoj kreaciji od svežeg mesa, Lejdi Gaga je ponovo uspela da zapanji svet na crvenom tepihu.

Možda će vas zanimati

Po izboru modnih stručnjaka, ovo su pet najšokantnijih modnih trenutaka u godini za nama.

Dženifer Lopez u "recikliranoj" verziji čuvene Versaće haljine

Haljina o kojoj se priča više od decenije, legendarna smaragdnozelena Versaće kreacija koju je Dženifer Lopez ponela na dodeli Gremi nagrada 2000. godine, doživela je svoju reinkarnaciju. Latino pop diva se na ovogodišnjoj Milanskoj nedelji mode pojavila na pisti u nešto izmenjenoj, još izazovnijoj verziji ove haljine i pobrala nezapamćene ovacije.

Kontroverzna odluka brenda Viktorija Sikrit da otkaže tradicionalnu reviju "anđela"

Prošle godine čuveni brend donjeg veša izazvao je veliku pometnju u javnosti kada je odbio da među svoje modele uvrsti plus sajz manekenke i transsesksualke. Po mnogima je upravo ovo bio razlog zbog kojeg su čelnici poznatog brenda ukinuli tradcionalnu godišnju reviju Viktorijinih anđela. Kako se čini, ultramršave manekenke koje se šepure u izazovnom donjem vešu više nisu relevantne za svet mode, niti inspirativne ostatku ženske populacije...

Odlazak velikog Karla Lagerfelda

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u modnoj industriji, impresivni dizajner koji je proveo 36 godina na čelu Šanela, Karl Lagerfeld, preminuo je u februaru 2019. u 86. godini. Osim što je bio kreativni direktor modne kuće Šanel gotovo četiri decenije, Lagerfeld je stvarao za Fendi i sopstveni brend - Karl Lagerfeld Kolekšn. Iza sebe je ostavio neprocenjivo kreatorsko i dizajnersko nasleđe, ali i bogatstvo čiji deo je prepisao svojoj ljubimici, mački Šupet.

Bili Porter u smoking haljini

Američki glumac Bili Porter ostavio je više nego upečatljiv utisak na ovogodišnjoj dodeli Oskara. Glumac se pojavio u kreaciji mladog dizajnera Kristijana Sirijana koja je predstavljala kombinaciju smokinga i večernje haljine. Ovo dizajnersko remek-delo ušlo je u modne anale, a ujedno Porter je odabirom kreacije koja spaja mušku i žensku modu pokazao svetu da je "polno neopredeljen".

Lejdi Gaga izdominirala na Met gali

Lady Gaga na Met gali (MAGAZIN)
Izvor: YouTube/NBC New York

Američka pop zvezda Lejdi Gaga izdominirala je na ovogodinjoj Met gali kada se pojavila u jarkoružičastoj haljini, za koju će se ispostaviti da se zapravo sastoji od četiri kreacije. Pevačica koja je ove godine osvojila i Oskara za numeru u filmu "Zvezda je rođena" pojavila se na crvenom tepihu u društvu dizajnera ove nesvakidašnje haljine - Brendona Maksvela, i pred publikom sloj po sloj uklanjala "suvišne delove", otkrivajući četiri potpuno različite kreacije.

Tagovi