Stil

Poslušajte njihove savete: Ovako poznati pobeđuju džet-leg

Izvor mondo.rs

Menjanje vremenskih zona prilikom putovanja iscrpljuje organizam, ali poznati znaju kako da se izbore sa džet-legom.

Poznate ličnosti često putuju, poslovno, ali i kao turisti, radi ličnog zadovoljstva. Upravo zbog toga vredi čuti njihove savete za pobeđivanje džet-lega.

Margo Robi pije đumbir

Kao neko ko redovno putuje svetom, Margo Robi ima problem sa džet-legom. Ova lepotica obrasce spavanja i imunitet "dovodi u red" napicima od đumbira i kurkume.

"Mislim da to zaista pomaže", kaže Margo.

Dženifer Aniston trči

Njeno rešenje za džet-leg je brzo i besplatno.

"Kada sletite posle dugog, dugog leta, idite u teretanu i trčite 30 minuta. Meni to pomaže – kada zapravo imam energije da odem i treniram", iskrena je Dženifer.

Ona dodaje i da pije dosta vode i jede salatu u avionu, kako bi se osećala sveže nakon sletanja.

Lijam Hemsvort pravi raspored spavanja

Lijam Hemsvort strateški pravi raspored spavanja nakon putovanja, da bi se izborio sa džet-legom. On je otkrio da je tajna u tome da znate kada i koliko dugo da spavate.

"Isplanirajte spavanje tokom leta. Previše ili premalo će vas slomiti. Kada sletite u zavisnosti od toga koje je doba dana ili noći, vežbanje će vam pomoći da se priviknete".

Gvinet Paltrou se prilagođava

Iako smo od nje navikli na savete koji nemaju mnogo smisla, a zahtevaju mnogo novca, ovog puta je savet prizemniji i prihvatljiv.

"Podesite svoj sat na vremensku zonu destinacije na koju putujete kada se ukrcate u avion, da biste se mentalno pripremili za to, a i fizički se ponašajte prema satu – jedite, spavajte i ponašajte se u skladu sa tim, to pomaže kod džet-lega".

Džesika Alba izbegava dremke

Lepa glumica Džesika Alba kaže da joj kafa pomaže da ima dovoljno energije dok leti avionom.

"Obično sam između 15 i 18 časova veoma umorna. Kafa je moj prijatelj. Najgora stvar koju možete da uradite je da dremnete. Ako to uradite, veoma je teško razbuditi se".

Džesika kaže i da odmah po sletanju voli da popije kafu, a kada joj to povrati energiju, voli da se dobro oznoji u teretani na polusatnom treningu visokog intenziteta.

Imate li i vi neki savet i trik za pobeđivanje džet-lega?

Pročitajte i ovo: