Stil

Patike svemirskih mogućnosti! (VIDEO)

Izvor Promo

adidas je oduvek pomerao granice u oblasti sportske opreme, a sada odlazi korak dalje i predstavlja model patika, koji je inspirisan, ni manje, ni više nego Međunarodnom svemirskom stanicom!

Ali, šta je zapravo boost tehnologija na koju su toliko ponosni? Prvi put je predstavljena 2013. godine, kao nešto što će zauvek promeniti iskustvo trčanja. Njena suština je bila da omogući sintezu do tada dva nezamisliva koncepta - istovremeno i mekan i responzivan materijal.

Tako je stvoren srednji đon, sačinjen od hiljade delova koji se po potrebi skupljaju i šire, i na taj način obezbeđuju "povratak" energije pri svakom koraku.

Kako bi se boost napravio, termoplastični poliuretanski delići se šire, i stvaraju bezbroj ćelija ispunjenih vazduhom. Rezultat je ono što svaki trkač najviše ceni - komfort. Naime, ova svojstva stvaraju osećaj kao da trčite na sitnim oblacima.

Boost je, takođe, dizajniran da prkosi najrazličitijim kolebanjima temperature, čineći ovaj model otpornim na sneg, vodu, vrele podloge - sve na šta pomislite, bez problema. Osobine boosta koje nipošto nisu zanemarljive jesu fleksibilnosti i izdržljivost - pored toga što se vraćaju u prvobitno stanje nakon 15 minuta mirovanja, možete biti sigurni da će vas dugo služiti - dizajnirane su tako da izdrže mnogo, mnogo kilometara.

Zahvaljući ojačanom "pletenom" gornjem delu, koji na idealan način obuhvata stopalo, potpora vam je osigurana na mestima na kojima je najpotrebnija.  

adidasova dugogodišnja saradnja sa Centrom za unapređenje nauke u svemiru i MSS, rezultirala je u ovom impresivnom modelu, koji menja način na koji posmatramo patike za trčanje. Svaki model je išao korak dalje u odnosu na prethodni, i Ultra Boost 20 nije izuzetak.

U čemu se ogleda njegova posebnost?  

Osobina po kojoj su definitivno najpoznatije jeste njihovo "vraćanje" energije. Njihova ergonomija je takva da vraća najveći utrošeni deo energije onome ko ih nosi. To omogućava Tailored Fiber Placement, zahvaljući kojem patika reaguje na svaki korak, i "nagoni" trkača napred. Mogućnost da apsorbuju i “vrate” veći deo kinetičkog učinka, je ono što je definitivno promenilo način na koji se posmatra oprema za trčanje.

Za slučaj da ne verujete u "vanzemaljske" mogućnosti ovog modela, tu je i logo Međunarodne svemirske stanice, koji je svoje mesto dobio na jeziku patike.

Čini se da je adidas ultra boost 20 ne samo simbol inovacije, već i simbol uspeha, vrhunskih performansi i onih koji ne pristaju na kompromise. 

Kako kažu iz adidasa, a mi smo apsolutno saglasni, ovom modelu budućnost se predviđa na nekim većim visinama!

Tagovi