Stil

Slavi Srbiju i Noletove pobede: Kako izgleda sat našeg tenisera (FOTO)

Izvor mondo.rs Izvor Novosti online

Saznajte koliko košta sat našeg najboljeg tenisera.

Časovnik vam na svakom meridijanu pruža mogućnost provere vremena u vašoj rodnoj zemlji, što se posebno dopalo Novaku Đokoviću kada je postao ambasador Seika.

Japanski proizvođač satova Seiko 2014. godine uspostavio je saradnju s najboljim srpskim teniserom, koji je “maneken” Astron Solar GSP satova. Poslednji u nizu, Astron GSP Solar Novak Đoković 2020, u ograničenom izdanju, dizajniran je u bojama Srbije i Japana.

Novi sat Novaka Đokovića dizajniran je tako da je plava boja sa srpske zastave iskorišćena za brojčanik, dok su crvena i bela, koje ima i japanska zastava upotrebljene za detalje kao što su vrh sekundare, brojevi koji označavaju vremenske zone u obe zemlje, te tanka crvena linija oko plavog keramičkog okvira. Zlatna boja (boja trofeja) upotrebljena je kao znak odavanja priznanja za Novakovih 16 grend slem trofeja, uključujući osvajanje Australijan opena i Vimbldona prošle godine.

Na ovom sjajnom časovniku, koji je 2012. godine izašao kao redizajnirana verzija Seikovog sata istog imena iz 1969. godine, nije potrebna ručna korekcija datuma do februara 2100. godine.

Izvor: www.seikowatches.com

Kada se pojavio na tržištu, Astron je bio prvi sat koji je primao GPS satelistke signale, što omogućava vlasniku da se bilo kojoj vremenskoj zoni na svetu prilagodi prostim pritiskom dugmeta. Takođe, sat vam na svakom meridijanu pruža mogućnost provere vremena u vašoj rodnoj zemlji, što se posebno dopalo Novaku kada je postao ambasador Seika.

Kućište sata izrađeno je od nerđajućeg čelika, promera 42.7 milimetara i debljine 13.3 milimetra, uz super tvrdu završnu oblogu. Vodootporan je na 100 metara, otporan je na magentizam do 4.800 A/m. Napred poseduje dvostruko zakrivljeni safirni kristal koji štiti unutrašnjost sata, dok na poleđini dominira potpis Novaka Đokovića, kao dokaz da je to jedan od 1500 časovika koji su izrađeni u čast srpskog asa.

Sat dolazi sa čelničnom narukvicom s tri veze i lako podesivom trostrukom kopčom sa dugmetom. Takođe, uz sat dobijate i dodatnu silikonsku narukvicu i specijalnu karticu koja, kako ističu u Seiku, sadrži Novakovu poruku. Cena sata će biti oko 2600 evra, a u prodaji će se naći od februara ove godine.