Stil

Kako da nađete idealnu zimsku jaknu za sebe?

Izvor Promo

Vreme je zimovanja i zimskih sportova, a ako planirate bilo kakav odmor i rekreaciju na planini, to znači da ćete morati da se otisnete u potragu koju mnogi preziru - potragu za zimskom opremom!

Naš tim zna kakve su to muke, i zato smo se uputili u Sport Vision radnju kako bismo našli idealnu zimsku jaknu za Mariju i za njenog dečka, jer znamo da tamo ima najveći izbor - za svačiji džep i svačiju potrebu.

Prva i osnovna stvar koju treba da znate je - nije svaka zimska jakna ista! Tako na primer, Champion jakna je jakna za svaki dan. Biće idealna za zimsku šetnju ili završavanje obaveza po gradu. Od nje ne možete očekivati vodootpornost, ali ako planirate zimski odmor, možete biti sigurni da će vam biti toplo i udobno.

Volite da skijate, ali i da izgledate dobro? Ellesse ski jakna je onda za vas. Atraktivna boja i dizajn znače da ćete sigurno biti primećeni na stazi! Ona poseduje pojas oko struka, koji vas čuva od hladnoće i od snega - sprečava da oni dopru do tela u situacijama kad vam je to najpotrebnije. Džepovi na pametnim mestima služe da ostavite lične stvari, ali i da uživate u muzici tokom skijanja, budući da ima otvor predviđen za slušalice. Još jedan na rukavu služi za ski pas, tako da sve uvek možete da nosite sa sobom.

Kako da nađete idealnu zimsku jaknu za sebe (MAGAZIN)
Izvor: MONDO portal

Da li znate šta znači broj jedinica kao oznaka na zimskoj opremi? U odnosu na njega, jakna neće propustiti tu količinu vode (u mm) za 24 sata, dok će propustiti tu količinu pare, za isti period, kako se osoba koja je nosi ne bi znojila u njoj. Ellesse jakna tako poseduje 5 hiljada jedinica, što je čini idealnom za osobe koje se rekreativno bave zimskim sportovima.

A sad nešto za strastvene ljubitelje zimskih sportova - Colmar jakna. Colmar je poznat po tome što njihovi modeli prate linije tela i što ne osećate baš ništa dok ih nosite - jakne su neverovatno tanke, što znači da što jakna ima više jedinica, ona je sve tanja i tanja. Ono što treba da imate na umu je da je ova jakna baš predviđena za skijaše - čim ste u stanju mirovanja, biće vam hladno, baš zbog tankog materijala.

Colmar muška jakna je i siguran izbor i među muškim modelima. Deset hiljada jedinica, džepovi u koje staju sve lične stvari, ali dizajn koji dozvoljava da se jakna nosi i u gradskim uslovima, dovoljni su razlozi da je razmotrite pri kupovini. Mi smo među muškim modelima našli svoj favorita - Icepeak jakna ima jednu specifikaciju koja nam se jako dopala, a to je Recco sistem. On je nešto poput GPRS-a, koji omogućava jasno lociranje osobe koja je nosi! Dakle, ukoliko se izgubite na skijalištu, ili vas zatrpa sneg, vi aktivirate sistem i šaljete signal skijalištu.

Nadamo se da smo vam bar malo olakšali kupovinu kada je reč o zimskoj kolekciji i da ćete uživati koji god model da izaberete!

U saradnji sa sportvision.rs