Stil

Nije se tuširao mesec dana, a ono što mu se desilo sa kožom je iznenađujuće

Izvor mondo.rs

Jedan muškarac odlučio je da se ne tušira mesec dana da bi video kako će se to odraziti na njegovu kožu – i evo šta je primetio!

Američki novinar iz magazina "Atlantik", Džejms Hamblin, nije se tuširao mesec dana i bio je iznenađen kako se njegova koža tome prilagodila.

Ne samo što je prestao da se tušira, Hamblin, je prestao i da koristi dezodorans. Sigurni smo da se to nije dopalo ljudima oko njega, ali barem je prao ruke, da bi sprečio širenje bakterija.

Ono što je bilo iznenađujuće je da se nije osećao smrad, već je "mirisao kao ljudsko biće".

Nakon ovog malog eksperimenta, on smatra da sastojci koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima, a koje svakodnevno nanosimo na kožu i kosu, narušavaju balans između prirodnih ulja i bakterija koje žive na koži.

Usled svakodnevnog tuširanja i agresivnih supstanci, sa kože se skidaju i dobre bakterije. Tako se narušava njihov balans i na koži se stvara više "loših" bakterija, tj. onih zbog kojih se oseća neprijatan miris.

Tako da, Hamblin poručuje da kada prestanete da koristite jake hemikalije, na koži će biti dobrih bakterija više nego loših.

To, naravno, ne znači da ne treba da se tuširate, daleko od toga, već prosto da ne morate da budete ni baš previše strogi prema sebi kada je reč o tuširanju.

Tagovi